Rijden met gps voortaan ook verplicht bij praktijkexamen België
aanpassing

Rijden met gps voortaan ook verplicht bij praktijkexamen België

Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen Foto: ANP

Rijden met gps wordt vanaf 1 oktober ook voor Belgische leerlingen een verplicht onderdeel van het praktijkexamen. In Nederland is dit al sinds maart 2019 een verplichte vaardigheid voor examenkandidaten.

Dat meldt HLN. Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Het Departement Mobiliteit is tot deze aanpassing gekomen naar aanleiding van een studie van Universiteit Hasselt. “Die toonde het belang aan tijdens het rijexamen te testen of kandidaat-bestuurders vlot en correct met de gps kunnen omgaan, aangezien de kans zeer reëel is dat bestuurders na het behalen van hun rijbewijs regelmatig met een gps naar hun bestemming zullen rijden”, zegt Vlaams minister Lydia Peeters, aldus HLN.

Examenkandidaten kunnen de gps van het eigen voertuig gebruiken of via een gratis app op de telefoon navigeren. Voor wie niet beschikt over een smartphone, zal de examinator een smartphone regelen.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijden met gps voortaan ook verplicht bij praktijkexamen België | RijschoolPro
Rijden met gps voortaan ook verplicht bij praktijkexamen België
aanpassing

Rijden met gps voortaan ook verplicht bij praktijkexamen België

Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen Foto: ANP

Rijden met gps wordt vanaf 1 oktober ook voor Belgische leerlingen een verplicht onderdeel van het praktijkexamen. In Nederland is dit al sinds maart 2019 een verplichte vaardigheid voor examenkandidaten.

Dat meldt HLN. Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Het Departement Mobiliteit is tot deze aanpassing gekomen naar aanleiding van een studie van Universiteit Hasselt. “Die toonde het belang aan tijdens het rijexamen te testen of kandidaat-bestuurders vlot en correct met de gps kunnen omgaan, aangezien de kans zeer reëel is dat bestuurders na het behalen van hun rijbewijs regelmatig met een gps naar hun bestemming zullen rijden”, zegt Vlaams minister Lydia Peeters, aldus HLN.

Examenkandidaten kunnen de gps van het eigen voertuig gebruiken of via een gratis app op de telefoon navigeren. Voor wie niet beschikt over een smartphone, zal de examinator een smartphone regelen.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.