Tram Utrecht
Utrecht waarschuwt

Verkeersgebruikers let op: tram heeft langere remweg

Pas op met de tram in Utrecht Foto: Tessa Heerschop

De Provincie Utrecht waarschuwt verkeersgebruikers dat trams een langere remweg hebben dan men mogelijk vermoedt. De remweg van een tram is 40 meter lang. Daarom heeft een tram altijd voorrang. Iets wat iedere rijschoolinstructeur zal weten, maar blijkbaar hebben mensen die eenmaal het rijbewijs op zak hebben, toch moeite met deze regel.

In Utrecht gebeuren nog altijd ongelukken met trams. De Provincie Utrecht heeft met de gemeenten al vele verschillende maatregelen genomen om de tram beter zichtbaar te maken, denk aan het snoeien van bomen en struiken, het verplaatsen van obstakels en het plaatsen van slagbomen. De provincie hoopt dat de bewustwordingscampagne ‘40 meter remweg’ alle weggebruikers bewuster maakt van de tram.

Gedeputeerde van de provincie Utrecht André van Schie: “Trambestuurders hebben helaas iedere dag wel een bijna-ongeluk ervaring. Dit komt vaak omdat weggebruikers bijvoorbeeld snel oversteken, ondanks een rood stoplicht. Gemiddeld maakt een trambestuurder daardoor twee keer per dag een noodstop. Bij een snelheid van 40 km/u bij kruisingen, leidt dit tot een remweg van 40 tot soms zelfs 50 meter. Meestal komt iedereen met de schrik vrij, maar elk ongeval is er een te veel. Veel incidenten en ongelukken zijn te voorkomen als we allemaal meer rekening houden met de tram.”

Campagne 40 meter remweg

Met de bewustwordingscampagne wordt de weggebruiker extra gestimuleerd om op te letten bij tramkruisingen. Langs de tramlijn Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein staan de aankomende weken prikkelende abri’s om iedereen te wijzen op de lange remweg van de tram. Advertenties op grote digitale schermen in de stad Utrecht zijn zichtbaar tijdens de spits (ochtend en avond). Ook op social media wordt er aandacht geschonken aan de campagne.

Lees ook:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersgebruikers let op: tram heeft langere remweg | RijschoolPro
Tram Utrecht
Utrecht waarschuwt

Verkeersgebruikers let op: tram heeft langere remweg

Pas op met de tram in Utrecht Foto: Tessa Heerschop

De Provincie Utrecht waarschuwt verkeersgebruikers dat trams een langere remweg hebben dan men mogelijk vermoedt. De remweg van een tram is 40 meter lang. Daarom heeft een tram altijd voorrang. Iets wat iedere rijschoolinstructeur zal weten, maar blijkbaar hebben mensen die eenmaal het rijbewijs op zak hebben, toch moeite met deze regel.

In Utrecht gebeuren nog altijd ongelukken met trams. De Provincie Utrecht heeft met de gemeenten al vele verschillende maatregelen genomen om de tram beter zichtbaar te maken, denk aan het snoeien van bomen en struiken, het verplaatsen van obstakels en het plaatsen van slagbomen. De provincie hoopt dat de bewustwordingscampagne ‘40 meter remweg’ alle weggebruikers bewuster maakt van de tram.

Gedeputeerde van de provincie Utrecht André van Schie: “Trambestuurders hebben helaas iedere dag wel een bijna-ongeluk ervaring. Dit komt vaak omdat weggebruikers bijvoorbeeld snel oversteken, ondanks een rood stoplicht. Gemiddeld maakt een trambestuurder daardoor twee keer per dag een noodstop. Bij een snelheid van 40 km/u bij kruisingen, leidt dit tot een remweg van 40 tot soms zelfs 50 meter. Meestal komt iedereen met de schrik vrij, maar elk ongeval is er een te veel. Veel incidenten en ongelukken zijn te voorkomen als we allemaal meer rekening houden met de tram.”

Campagne 40 meter remweg

Met de bewustwordingscampagne wordt de weggebruiker extra gestimuleerd om op te letten bij tramkruisingen. Langs de tramlijn Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein staan de aankomende weken prikkelende abri’s om iedereen te wijzen op de lange remweg van de tram. Advertenties op grote digitale schermen in de stad Utrecht zijn zichtbaar tijdens de spits (ochtend en avond). Ook op social media wordt er aandacht geschonken aan de campagne.

Lees ook:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.