CBR stelt aanvullende eisen aan motorkleding examenkandidaten 
A-rijbewijs

CBR past eisen motorkleding examenkandidaten aan

Het controleren van de juiste uitrusting wordt tevens verplicht Foto: CBR

Het CBR stelt vanaf 1 mei 2024 nieuwe eisen aan de motorkleding van examenkandidaten die het A-rijbewijs willen behalen. Zo wordt onder andere het dragen van een helm met vizier of bril verplicht.

Dat meldt BOVAG. Eerder communiceerde het CBR dat het dragen van een helm met vizier of bril in zou gaan per 1 april van dit jaar. De ingangsdatum is na overleg met opleiders pas vanaf 1 mei een verplichte eis.

Het controleren van de juiste uitrusting tijdens het ontvangstgesprek wordt vanaf mei 2024 tevens een vast en verplicht onderdeel. Voldoet een kandidaat niet aan de juiste beschermende uitrusting, gaat het praktijkexamen niet door.

Documenten

Ook zijn er aanvullende eisen opgesteld zodat duidelijker is waar een beschermende uitrusting aan moet voldoen. In alle relevante documenten, zoals de rijprocedure A, zijn de teksten hierop aangepast. In de examenvoorwaarden wordt toegevoegd dat een kandidaat moet voldoen aan de gestelde wettelijke eisen en de eisen die het CBR stelt aan de uitrusting.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR past eisen motorkleding examenkandidaten aan | RijschoolPro
CBR stelt aanvullende eisen aan motorkleding examenkandidaten 
A-rijbewijs

CBR past eisen motorkleding examenkandidaten aan

Het controleren van de juiste uitrusting wordt tevens verplicht Foto: CBR

Het CBR stelt vanaf 1 mei 2024 nieuwe eisen aan de motorkleding van examenkandidaten die het A-rijbewijs willen behalen. Zo wordt onder andere het dragen van een helm met vizier of bril verplicht.

Dat meldt BOVAG. Eerder communiceerde het CBR dat het dragen van een helm met vizier of bril in zou gaan per 1 april van dit jaar. De ingangsdatum is na overleg met opleiders pas vanaf 1 mei een verplichte eis.

Het controleren van de juiste uitrusting tijdens het ontvangstgesprek wordt vanaf mei 2024 tevens een vast en verplicht onderdeel. Voldoet een kandidaat niet aan de juiste beschermende uitrusting, gaat het praktijkexamen niet door.

Documenten

Ook zijn er aanvullende eisen opgesteld zodat duidelijker is waar een beschermende uitrusting aan moet voldoen. In alle relevante documenten, zoals de rijprocedure A, zijn de teksten hierop aangepast. In de examenvoorwaarden wordt toegevoegd dat een kandidaat moet voldoen aan de gestelde wettelijke eisen en de eisen die het CBR stelt aan de uitrusting.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.