LBKR start petitie tegen sancties voor rijinstructeurs
opinie

LBKR: ‘De branche dreigt gepassioneerde rijinstructeurs te verliezen’

LBKR is tegen de voorgenomen maatregelen Foto: LBKR

De onlangs gepresenteerde nieuwe rijbewijsregels leiden tot nogal wat ophef in de branche, zo ook bij de Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR). De branchevereniging zegt tegen de “sancties” te zijn en vraagt zich af hoe de maatregelen de branche moeten helpen.

Dat de LBKR tegen de voorgenomen maatregelen is, werd volgens hen “met verbazing aangehoord”. Dat schrijft LBKR-voorzitter Irene van Drongelen op sociale media. “Er komen nieuwe maatregelen en sancties op de praktijkbegeleiding die het kaf van het koren moeten gaan scheiden. Maar, er waren vorig jaar maar zestien rijinstructeurs die in het educatieve traject beland zijn. Als er op jaarbasis maar zestien mensen in dit traject terechtkomen, waarom wil men dan iets veranderen en er een sanctie van maken?”

“Aan de andere kant wordt er steeds geschermd met het slagingspercentage van het CBR om zo aan te tonen dat er veel ‘rotte appels’ in de branche zitten. Stel, de beweringen van het CBR – die inmiddels op een mantra beginnen te lijken – kloppen en ze willen het kaf van het koren scheiden, ofwel de ‘rotte appels’ eruit halen. Dan kunnen we toch wel de conclusie trekken dat er in de afgelopen jaren maar heel weinig ‘rotte appels’, als je hen al zo mag noemen, in de kraag zijn gevat”, vervolgt Van Drongelen.

Eigen onderzoek

Uit een kleinschalig onderzoek dat de LBKR onder haar leden heeft afgenomen, blijkt dat 62 procent van de 250 ondervraagden overweegt te stoppen na invoering van de nieuwe maatregelen. Anderen, 32 procent, geven aan de werkzaamheden niet te stoppen en 5 procent stemt ‘Anders’, wat betekent dat ze al aan het solliciteren zijn of dat ze doorwerken tot hun huidige WRM-bevoegdheid afloopt.

“Ruim 250 reacties is dan misschien niet representatief voor de hele branche, maar het geeft wel een signaal af. Diep treurig en heel jammer dat onze branche gepassioneerde, vakbekwame rijinstructeurs dreigt te gaan verliezen”, zegt de LBKR-voorzitter tot slot.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “LBKR: ‘De branche dreigt gepassioneerde rijinstructeurs te verliezen’”

Martin Visser|04.06.24|14:48

Het cbr is een examencentrum en geen opleidinsinstituut bemoeit zich met dingen waar ze geen rechten op hebben.

Om de wachtijden op te lossen moet je gewoon eens eerlijk examen afnemen en niet boven de 50 % per ecaminator staffen wat nu gebeurt dat is een grote oplichting,als door deze maffiapraktijken vaker zakt moet je langer wachten.

Dit is dus oplichting.

Kijk als je tiepmiep roemer dicteert wil nog niet zeggen dat het klopt.

Braller Pechtold als eerste eruit schoppen de rat

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LBKR: ‘De branche dreigt gepassioneerde rijinstructeurs te verliezen’ | RijschoolPro
LBKR start petitie tegen sancties voor rijinstructeurs
opinie

LBKR: ‘De branche dreigt gepassioneerde rijinstructeurs te verliezen’

LBKR is tegen de voorgenomen maatregelen Foto: LBKR

De onlangs gepresenteerde nieuwe rijbewijsregels leiden tot nogal wat ophef in de branche, zo ook bij de Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR). De branchevereniging zegt tegen de “sancties” te zijn en vraagt zich af hoe de maatregelen de branche moeten helpen.

Dat de LBKR tegen de voorgenomen maatregelen is, werd volgens hen “met verbazing aangehoord”. Dat schrijft LBKR-voorzitter Irene van Drongelen op sociale media. “Er komen nieuwe maatregelen en sancties op de praktijkbegeleiding die het kaf van het koren moeten gaan scheiden. Maar, er waren vorig jaar maar zestien rijinstructeurs die in het educatieve traject beland zijn. Als er op jaarbasis maar zestien mensen in dit traject terechtkomen, waarom wil men dan iets veranderen en er een sanctie van maken?”

“Aan de andere kant wordt er steeds geschermd met het slagingspercentage van het CBR om zo aan te tonen dat er veel ‘rotte appels’ in de branche zitten. Stel, de beweringen van het CBR – die inmiddels op een mantra beginnen te lijken – kloppen en ze willen het kaf van het koren scheiden, ofwel de ‘rotte appels’ eruit halen. Dan kunnen we toch wel de conclusie trekken dat er in de afgelopen jaren maar heel weinig ‘rotte appels’, als je hen al zo mag noemen, in de kraag zijn gevat”, vervolgt Van Drongelen.

Eigen onderzoek

Uit een kleinschalig onderzoek dat de LBKR onder haar leden heeft afgenomen, blijkt dat 62 procent van de 250 ondervraagden overweegt te stoppen na invoering van de nieuwe maatregelen. Anderen, 32 procent, geven aan de werkzaamheden niet te stoppen en 5 procent stemt ‘Anders’, wat betekent dat ze al aan het solliciteren zijn of dat ze doorwerken tot hun huidige WRM-bevoegdheid afloopt.

“Ruim 250 reacties is dan misschien niet representatief voor de hele branche, maar het geeft wel een signaal af. Diep treurig en heel jammer dat onze branche gepassioneerde, vakbekwame rijinstructeurs dreigt te gaan verliezen”, zegt de LBKR-voorzitter tot slot.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “LBKR: ‘De branche dreigt gepassioneerde rijinstructeurs te verliezen’”

Martin Visser|04.06.24|14:48

Het cbr is een examencentrum en geen opleidinsinstituut bemoeit zich met dingen waar ze geen rechten op hebben.

Om de wachtijden op te lossen moet je gewoon eens eerlijk examen afnemen en niet boven de 50 % per ecaminator staffen wat nu gebeurt dat is een grote oplichting,als door deze maffiapraktijken vaker zakt moet je langer wachten.

Dit is dus oplichting.

Kijk als je tiepmiep roemer dicteert wil nog niet zeggen dat het klopt.

Braller Pechtold als eerste eruit schoppen de rat

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.