Nieuwe versie kentekenbewijs in gebruik genomen
rdw

Nieuwe versie kentekenbewijs in gebruik genomen

Na tien jaar is het kentekenbewijs in een nieuw jasje gestoken Foto's: RDW

Een week na het afgeven van het eerste nieuwe kenteken, is nu ook de nieuwe versie van het kentekenbewijs in gebruik genomen. De pas, die in 2014 voor het eerst door de RDW werd uitgegeven, heeft een nieuw uiterlijk, andere veiligheidskenmerken en een nieuwe contactchip.

“De veiligheidskenmerken zijn niet allemaal met het blote oog te zien of te voelen”, zegt Gert Jan Holland, divisiemanager Registratie & Informatie van de RDW. “Je hebt bijvoorbeeld een UV lamp nodig.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Sommige vernieuwingen zijn niet met het blote oog te zien.

Conformiteitsbewijs

Verder zal de RDW voortaan geen conformiteitsbewijs voor lichte bedrijfsauto’s afgeven. De toegestane afmetingen, gewichten en trekgegevens van het voertuig, die nu nog op het conformiteitsbewijs staan, worden op het kentekenbewijs bijgeschreven. Het conformiteitsbewijs voor aanhangwagens en opleggers van meer dan 3500 kilogram, en van zware bedrijfsauto’s en bussen blijft wel bestaan.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe versie kentekenbewijs in gebruik genomen | RijschoolPro
Nieuwe versie kentekenbewijs in gebruik genomen
rdw

Nieuwe versie kentekenbewijs in gebruik genomen

Na tien jaar is het kentekenbewijs in een nieuw jasje gestoken Foto's: RDW

Een week na het afgeven van het eerste nieuwe kenteken, is nu ook de nieuwe versie van het kentekenbewijs in gebruik genomen. De pas, die in 2014 voor het eerst door de RDW werd uitgegeven, heeft een nieuw uiterlijk, andere veiligheidskenmerken en een nieuwe contactchip.

“De veiligheidskenmerken zijn niet allemaal met het blote oog te zien of te voelen”, zegt Gert Jan Holland, divisiemanager Registratie & Informatie van de RDW. “Je hebt bijvoorbeeld een UV lamp nodig.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Sommige vernieuwingen zijn niet met het blote oog te zien.

Conformiteitsbewijs

Verder zal de RDW voortaan geen conformiteitsbewijs voor lichte bedrijfsauto’s afgeven. De toegestane afmetingen, gewichten en trekgegevens van het voertuig, die nu nog op het conformiteitsbewijs staan, worden op het kentekenbewijs bijgeschreven. Het conformiteitsbewijs voor aanhangwagens en opleggers van meer dan 3500 kilogram, en van zware bedrijfsauto’s en bussen blijft wel bestaan.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.