Circa 30 procent nieuw gekochte snor- en bromfietsen is elektrisch

elektrische scooter, brommer, snorfiets (Unsplash, free)

Veel snor- en bromfietsers kiezen voor een elektrisch model. Van alle nieuwe bromfietsverkopen is 29,4 procent elektrisch en van de snorfietsen 35,2 procent. Hiermee ligt de sector op koers om vanaf 2025 geen nieuwe benzine snorfietsen meer aan te bieden en volledig in te zetten op elektrisch.

De Nederlandse markt van brom- en snorfietsen elektrificeert in een hoog tempo. In totaal rijden nu ruim 94.617 elektrische scooters rond, 7,2 procent van het totaal (1,3 miljoen).

Uit cijfers van RAI Vereniging en RDC blijkt dat nieuwe snor- en bromfietsen (scooters) aanhoudend populair blijven. Over het eerste half jaar van 2021 zijn in totaal 39.455 nieuwe snor- en bromfietsen geregistreerd. Het hoogste aantal sinds 2011 en een stijging van 8,7 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2020.

Individueel vervoer

Steeds meer mensen kiezen voor het comfort en gemak van een scooter. Hoewel steeds meer mensen gevaccineerd zijn en vrij kunnen bewegen, blijft de behoefte om zich in grote aantallen individueel te verplaatsen vooralsnog groot. Van alle nieuwe verkochte scooters is momenteel driekwart snorfiets en een kwart bromfiets.

Duurzaam alternatief

Volgens RAI Vereniging zien steeds meer mensen de waarde van een scooter voor hun reisbehoefte. De scooter is een ideaal vervoersmiddel voor de korte en middellange afstanden tot circa 25 à 30 kilometer. De gemiddelde woon-werkafstand is 19 kilometer, waarmee de moderne snor- en bromfiets voor zowel privé als zakelijk gebruik een duurzaam alternatief biedt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.