werkloos

West-Brabantse jongeren aannemen levert geld op

BREDA – Ondernemers in West-Brabant, onder wie rijschoolhouders en taxiondernemers, die een jongere aannemen kunnen een fors bedrag aan subsidie aanvragen bij de overheid. Voor een halfjaarcontract ligt er 2500 euro in het verschiet, voor een jaarcontract maar liefst 5000 euro. Het project moet duizend West-Brabantse jongeren aan een baan helpen.

De subsidie is wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag een jongere maximaal 26 jaar zijn, moet hij in een West-Brabantse gemeente wonen, het contract moet minimaal 32 uur per week bedragen en dient hij de drie maanden voor ingang van het arbeidscontract geen vast inkomen te hebben gehad uit arbeid. Na het verlopen van de proeftijd ontvangt de werkgever de loonkostensubsidie. De regeling kan niet worden gecombineerd met subsidies voor ‘werken met behoud van uitkering’.

Het aantal werkloze jongeren is in de regio het afgelopen jaar met ruim 80 procent gestegen tot een kleine 2200 op 1 december 2009. “We willen het maximale doen om de voorspelde verdubbeling van de jeugdwerkloosheid in West-Brabant tegen te gaan”, zegt Marja Heerkens, PvdA-wethouder Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid van uitvoerende instantie gemeente Breda. “Ik roep werkgevers dan ook op om gebruik te maken van deze regeling.”

De subsidie, die op 1 februari is ingegaan, loopt tot 31 december 2011 en wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Partners zijn alle West-Brabantse gemeenten, ROC West-Brabant, Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging, MKB Breda, De Unie, UWV werkbedrijf, ZLTO en Avans.

www.brabantwerktdoor.nl

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.