dation, social media, wouter eijkelenkamp, workshop, rijschool, marketing, software

5 tips om als rijschool gebruik te maken van Facebook

Social Media zijn een gratis marketingkanaal voor rijscholen. Rijschoolsoftware-leverancier Dation houdt regelmatig workshops waarin dit onderwerp behandeld wordt. Hierbij legt Wouter Eijkelenkamp op praktische wijze uit wat een rijschool allemaal kan en moet doen met de mogelijkheden die social media anno 2012 te bieden heeft.

Hier alvast 5 tips van Eijkelenkamp om als rijschool gebruik te maken van Facebook en daarmee gratis leerlingen binnen te halen.

Bedrijvenpagina

1.       Een veelgemaakte fout is dat de rijschool een persoonlijk profiel aanmaakt op Facebook. Dit mag niet en wordt binnenkort helemaal geblokkeerd door Facebook. Als rijschool moet u altijd een bedrijvenpagina aanmaken. U kunt hiermee geen vrienden worden met uw leerlingen, maar uw bedrijfspagina verzamelt fans. Fans blijven automatisch op de hoogte van het nieuws dat de rijschool op Facebook verspreidt.

Taggen

2.       Is uw leerling geslaagd? Maak dan een foto van de leerling voor uw lesvoertuig, liefst met dakbord/rijschoolnaam duidelijk in beeld en plaats deze foto op Facebook en/of Twitter. Vergeet niet de leerling te ‘taggen’ op de foto, zodat de foto ook op het prikbord van de leerling zelf komt te staan. Alle vrienden van de leerling zien de foto en dus ook uw rijschoolnaam.

Fans

3.       Heeft u weinig volgers en/of fans op uw profielen? Benader uw oud-leerlingen bestand dan om snel meer bereik te creeeren. Geen van hen zal het vervelend vinden om door u gevraagd te worden uw Facebook pagina te ‘Liken’ en u te volgen op Twitter.

Website koppelen

4.       Zorg dat uw website en de social media profielen aan elkaar gekoppeld zijn. Op uw website kunt u eenvoudig een ‘volg-ons-op-Twitter-knop’ en een ‘Like ons op Facebook knop’ toevoegen. Op deze manier zien uw website bezoekers ook dat u online op meer kanalen te vinden bent en u zult hierdoor meer volgers en likes krijgen.

Aanmeldformulier

5.       U kunt op Facebook in de nieuwe lay-out zelf webpagina’s toevoegen aan uw bedrijvenpagina. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aanmeldformulier op uw Facebookpagina te zetten, zodat de potentiele leerlingen nog sneller een aanvraag bij u zullen doen en dit kunnen delen met hun vrienden. Het creëren van dergelijke pagina’s vereist wel de nodige html kennis, maar levert 100% succes en meerdere aanvragen per kwartaal.

Hulp

Wilt u hulp bij het aanmaken van uw eigen Facebook en/of Twitter profiel of wilt u juist uw huidige Facebook profiel uitbreiden? Dation helpt u graag bij de opmaak van uw profielen en kan tegen scherpe tarieven Facebookpagina’s op maat ontwerpen.

In de maand mei gaat Dation van start met de tweede ronde workshops social media voor rijscholen. U kunt zich alvast bij Dation aanmelden om op de hoogte te blijven van de nieuwe data en locaties.

Social Media

Tevens lanceert Dation deze maand een koppeling met social media in hun softwarepakket Dation Dashboard. Hierin krijgen leerlingen automatisch felicitaties en lesherinneringen via Twitter en kunnen zij u heel eenvoudig ‘Liken’ op Facebook middels de koppeling tussen Dation Dashboard en uw Facebook-bedrijvenpagina. 

Wouter Eijkelenkamp
[email protected]
Volg Dation op Twitter!

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “5 tips om als rijschool gebruik te maken van Facebook”

remco willems|17.04.12|16:33

Geachte heer, mevrouw,

Wij (autorijschool de boer) willen facebook gaan gebruiken voor onze rijschool. graag willen wij meedoen aan een workshop. Ik woon in hoogwoud ca 20 km van Hoorn nh graag verneem ik van u waar en wanneer een workshop bij ons in de regio is.

m vr gr

remco willems
06 25477384

Dation|20.04.12|15:11

Beste heer Willems,
Hartelijk dank voor uw interesse in de Dation social media workshop voor rijscholen.
Op dit moment zijn we druk bezig om enkele nieuwe data en locaties te prikken voor de maand mei.
Wij gaan ons uiterste best doen om ook bij u in de regio een dag te plannen!

Zodra de data bekend zijn, laten wij u dit weten!

Jourian|26.05.12|09:20

Ik vind het een beetje raar dat jullie een noodzaak op Taggen leggen. Als Bedrijfspagina is het namelijk onmogelijk om iedereen te taggen. Dit zou je met een persoonlijke pagina moeten doen.

Wat is daarin jullie advies dan?

MvG Jourian Bax

Bax Verkeersscholen BV

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

5 tips om als rijschool gebruik te maken van Facebook | RijschoolPro
dation, social media, wouter eijkelenkamp, workshop, rijschool, marketing, software

5 tips om als rijschool gebruik te maken van Facebook

Social Media zijn een gratis marketingkanaal voor rijscholen. Rijschoolsoftware-leverancier Dation houdt regelmatig workshops waarin dit onderwerp behandeld wordt. Hierbij legt Wouter Eijkelenkamp op praktische wijze uit wat een rijschool allemaal kan en moet doen met de mogelijkheden die social media anno 2012 te bieden heeft.

Hier alvast 5 tips van Eijkelenkamp om als rijschool gebruik te maken van Facebook en daarmee gratis leerlingen binnen te halen.

Bedrijvenpagina

1.       Een veelgemaakte fout is dat de rijschool een persoonlijk profiel aanmaakt op Facebook. Dit mag niet en wordt binnenkort helemaal geblokkeerd door Facebook. Als rijschool moet u altijd een bedrijvenpagina aanmaken. U kunt hiermee geen vrienden worden met uw leerlingen, maar uw bedrijfspagina verzamelt fans. Fans blijven automatisch op de hoogte van het nieuws dat de rijschool op Facebook verspreidt.

Taggen

2.       Is uw leerling geslaagd? Maak dan een foto van de leerling voor uw lesvoertuig, liefst met dakbord/rijschoolnaam duidelijk in beeld en plaats deze foto op Facebook en/of Twitter. Vergeet niet de leerling te ‘taggen’ op de foto, zodat de foto ook op het prikbord van de leerling zelf komt te staan. Alle vrienden van de leerling zien de foto en dus ook uw rijschoolnaam.

Fans

3.       Heeft u weinig volgers en/of fans op uw profielen? Benader uw oud-leerlingen bestand dan om snel meer bereik te creeeren. Geen van hen zal het vervelend vinden om door u gevraagd te worden uw Facebook pagina te ‘Liken’ en u te volgen op Twitter.

Website koppelen

4.       Zorg dat uw website en de social media profielen aan elkaar gekoppeld zijn. Op uw website kunt u eenvoudig een ‘volg-ons-op-Twitter-knop’ en een ‘Like ons op Facebook knop’ toevoegen. Op deze manier zien uw website bezoekers ook dat u online op meer kanalen te vinden bent en u zult hierdoor meer volgers en likes krijgen.

Aanmeldformulier

5.       U kunt op Facebook in de nieuwe lay-out zelf webpagina’s toevoegen aan uw bedrijvenpagina. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aanmeldformulier op uw Facebookpagina te zetten, zodat de potentiele leerlingen nog sneller een aanvraag bij u zullen doen en dit kunnen delen met hun vrienden. Het creëren van dergelijke pagina’s vereist wel de nodige html kennis, maar levert 100% succes en meerdere aanvragen per kwartaal.

Hulp

Wilt u hulp bij het aanmaken van uw eigen Facebook en/of Twitter profiel of wilt u juist uw huidige Facebook profiel uitbreiden? Dation helpt u graag bij de opmaak van uw profielen en kan tegen scherpe tarieven Facebookpagina’s op maat ontwerpen.

In de maand mei gaat Dation van start met de tweede ronde workshops social media voor rijscholen. U kunt zich alvast bij Dation aanmelden om op de hoogte te blijven van de nieuwe data en locaties.

Social Media

Tevens lanceert Dation deze maand een koppeling met social media in hun softwarepakket Dation Dashboard. Hierin krijgen leerlingen automatisch felicitaties en lesherinneringen via Twitter en kunnen zij u heel eenvoudig ‘Liken’ op Facebook middels de koppeling tussen Dation Dashboard en uw Facebook-bedrijvenpagina. 

Wouter Eijkelenkamp
[email protected]
Volg Dation op Twitter!

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “5 tips om als rijschool gebruik te maken van Facebook”

remco willems|17.04.12|16:33

Geachte heer, mevrouw,

Wij (autorijschool de boer) willen facebook gaan gebruiken voor onze rijschool. graag willen wij meedoen aan een workshop. Ik woon in hoogwoud ca 20 km van Hoorn nh graag verneem ik van u waar en wanneer een workshop bij ons in de regio is.

m vr gr

remco willems
06 25477384

Dation|20.04.12|15:11

Beste heer Willems,
Hartelijk dank voor uw interesse in de Dation social media workshop voor rijscholen.
Op dit moment zijn we druk bezig om enkele nieuwe data en locaties te prikken voor de maand mei.
Wij gaan ons uiterste best doen om ook bij u in de regio een dag te plannen!

Zodra de data bekend zijn, laten wij u dit weten!

Jourian|26.05.12|09:20

Ik vind het een beetje raar dat jullie een noodzaak op Taggen leggen. Als Bedrijfspagina is het namelijk onmogelijk om iedereen te taggen. Dit zou je met een persoonlijke pagina moeten doen.

Wat is daarin jullie advies dan?

MvG Jourian Bax

Bax Verkeersscholen BV

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.