Dation, Support Team, kantoor

Dation lanceert Dation Dashboard 2.0 voor online administratie

Dation lanceert versie 2.0 van haar rijschoolsoftware-programma Dashboard 2.0. Hiermee speelt Dation in op de toenemende administratieve druk die onder andere de belastingdienst (met strengere controle) en het CBR (met verschillende BTW tarieven) op rijscholen leggen. Nieuwe functionaliteiten zijn uitbreidingen van het digitaal facturatieproces, met betalingsmogelijkheden via onder meer iDEAL, mogelijkheid tot mobiel te werken (reeds beschikbaar voor veel rijscholen) en de boekhoudservice, waarbij Dation als administratiekantoor de volledige boekhouding van de rijschool uit handen neemt.

“Anno 2013 is mobiel en digitaal werken erg in opkomst. Het scheelt een rijschool als snel enkele uren per week als hij niet meer thuis met zijn administratie en facturatie bezig hoeft te zijn, maar dit direct geautomatiseerd kan afhandelen”, vertelt Hans Schaap van Dation.

Mobiel werken

Via de mobiele software die Dation ontwikkeld heeft voor vrijwel elk type telefoon en tablet, kan de rijschoolhouder alle administratieve zaken afhandelen vanuit de lesauto. Centraal hierbij staat dat de rijschoolhouder alle administratieve zaken en de planning in de rijles kan afhandelen, zonder dat de leerling kostbare tijd van rijles kwijt is. Wanneer de rijschoolhouder aan het einde van de lesdag thuiskomt, is de administratie al op orde en is de werkdag ook echt voorbij.

“Dit is een groot verschil met rijscholen die zonder Dation Dashboard werken”, zegt Schaap. “Zij zijn wekelijks veel tijd kwijt aan het verzorgen van de facturatie, het bijhouden van allerlei financiën in Excel en het updaten van lestegoeden van de leerlingen. Dit is allemaal ‘eigen tijd’ van de rijschoolhouder waar geen omzet tegenover staat. Bovendien is het een last die slechts weinig rijschoolhouders als leuk ervaren.”

Email facturatie

Via de software van Dation kan een rijschoolhouder direct vanuit de auto zijn administratieve zaken afhandelen. Wanneer bijvoorbeeld een nieuwe leerling zich aanmeld bij de rijschool wordt er een lespakket besproken die de leerling afneemt.

Door het pakket aan de leerling te koppelen, wordt er automatisch een factuur klaargezet die met een druk op de knop naar de leerling kan worden doorgestuurd. De leerling ontvangt de factuur direct per email en de omzet en BTW die u hierop maakt staan automatisch klaar in uw maand- of kwartaaloverzicht. Zo hoeft de rijschoolhouder thuis niet meer bezig met al deze zaken die veel rijscholen toch nog steeds in Excel blijven doen. Dit scheelt erg veel (vrije) tijd en is bovendien foutloos en direct klaar voor de BTW aangifte.

iDEAL-betalingen

De factuur die per email naar de leerling is verzonden kan voorzien worden van een iDEAL-betaalfunctie. Hierdoor is het voor de leerling heel erg toegankelijk om direct de betaling te voldoen en heeft u in een gunstig geval dezelfde dag al uw lesgeld op de bankrekening staan.

Omdat dit digitaal gebeurt, is het kasboek van de rijschool en het saldo van de leerling automatisch bijgewerkt en hoeft de rijschoolhouder zich geen zorgen te maken om gaten in zijn administratie. Bovendien kan de leerling online zijn facturen en betalingen inzien en is dus altijd op de hoogte van de stand van zaken.

Ouders

Indien gewenst, kunnen ook ouders toegang krijgen tot de facturen, zodat ook zij de betaling kunnen voldoen. Doelstelling hierbij is dat de rijschoolhouder aan het einde van de lesdag klaar is met zijn administratie en zeker weet dat er geen fouten in de administratie zitten.
 “Ook ten aanzien van de strengere belastingregels en controles is dit een stuk zekerheid die erg waardevol is”, vertelt Schaap.

Dation biedt rijscholen aan om vrijblijvend kennis te maken met de rijschool software Dation Dashboard. Een proefperiode is aan te vragen via http://dation.nl/rijschool-software-gratis-introductie 

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dation lanceert Dation Dashboard 2.0 voor online administratie | RijschoolPro
Dation, Support Team, kantoor

Dation lanceert Dation Dashboard 2.0 voor online administratie

Dation lanceert versie 2.0 van haar rijschoolsoftware-programma Dashboard 2.0. Hiermee speelt Dation in op de toenemende administratieve druk die onder andere de belastingdienst (met strengere controle) en het CBR (met verschillende BTW tarieven) op rijscholen leggen. Nieuwe functionaliteiten zijn uitbreidingen van het digitaal facturatieproces, met betalingsmogelijkheden via onder meer iDEAL, mogelijkheid tot mobiel te werken (reeds beschikbaar voor veel rijscholen) en de boekhoudservice, waarbij Dation als administratiekantoor de volledige boekhouding van de rijschool uit handen neemt.

“Anno 2013 is mobiel en digitaal werken erg in opkomst. Het scheelt een rijschool als snel enkele uren per week als hij niet meer thuis met zijn administratie en facturatie bezig hoeft te zijn, maar dit direct geautomatiseerd kan afhandelen”, vertelt Hans Schaap van Dation.

Mobiel werken

Via de mobiele software die Dation ontwikkeld heeft voor vrijwel elk type telefoon en tablet, kan de rijschoolhouder alle administratieve zaken afhandelen vanuit de lesauto. Centraal hierbij staat dat de rijschoolhouder alle administratieve zaken en de planning in de rijles kan afhandelen, zonder dat de leerling kostbare tijd van rijles kwijt is. Wanneer de rijschoolhouder aan het einde van de lesdag thuiskomt, is de administratie al op orde en is de werkdag ook echt voorbij.

“Dit is een groot verschil met rijscholen die zonder Dation Dashboard werken”, zegt Schaap. “Zij zijn wekelijks veel tijd kwijt aan het verzorgen van de facturatie, het bijhouden van allerlei financiën in Excel en het updaten van lestegoeden van de leerlingen. Dit is allemaal ‘eigen tijd’ van de rijschoolhouder waar geen omzet tegenover staat. Bovendien is het een last die slechts weinig rijschoolhouders als leuk ervaren.”

Email facturatie

Via de software van Dation kan een rijschoolhouder direct vanuit de auto zijn administratieve zaken afhandelen. Wanneer bijvoorbeeld een nieuwe leerling zich aanmeld bij de rijschool wordt er een lespakket besproken die de leerling afneemt.

Door het pakket aan de leerling te koppelen, wordt er automatisch een factuur klaargezet die met een druk op de knop naar de leerling kan worden doorgestuurd. De leerling ontvangt de factuur direct per email en de omzet en BTW die u hierop maakt staan automatisch klaar in uw maand- of kwartaaloverzicht. Zo hoeft de rijschoolhouder thuis niet meer bezig met al deze zaken die veel rijscholen toch nog steeds in Excel blijven doen. Dit scheelt erg veel (vrije) tijd en is bovendien foutloos en direct klaar voor de BTW aangifte.

iDEAL-betalingen

De factuur die per email naar de leerling is verzonden kan voorzien worden van een iDEAL-betaalfunctie. Hierdoor is het voor de leerling heel erg toegankelijk om direct de betaling te voldoen en heeft u in een gunstig geval dezelfde dag al uw lesgeld op de bankrekening staan.

Omdat dit digitaal gebeurt, is het kasboek van de rijschool en het saldo van de leerling automatisch bijgewerkt en hoeft de rijschoolhouder zich geen zorgen te maken om gaten in zijn administratie. Bovendien kan de leerling online zijn facturen en betalingen inzien en is dus altijd op de hoogte van de stand van zaken.

Ouders

Indien gewenst, kunnen ook ouders toegang krijgen tot de facturen, zodat ook zij de betaling kunnen voldoen. Doelstelling hierbij is dat de rijschoolhouder aan het einde van de lesdag klaar is met zijn administratie en zeker weet dat er geen fouten in de administratie zitten.
 “Ook ten aanzien van de strengere belastingregels en controles is dit een stuk zekerheid die erg waardevol is”, vertelt Schaap.

Dation biedt rijscholen aan om vrijblijvend kennis te maken met de rijschool software Dation Dashboard. Een proefperiode is aan te vragen via http://dation.nl/rijschool-software-gratis-introductie 

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.