bovemij

Bovag-verzekeraar Bovemij boekt hoogste winst in vijftigjarig bestaan

De winst van de Bovemij Verzekeringsgroep, onderdeel van brancheorganisatie Bovag, is het afgelopen jaar gestegen naar 27,5 miljoen euro. In 2011 boekte het bedrijf een winst van 20,2 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf deze week naar buiten bracht.

Ook het resultaat voor belastingen nam toe van 26,5 miljoen euro in 2011 tot 35,5 miljoen euro in 2012. Daarmee behaalde Bovemij de hoogste winst tot nu toe in het vijftigjarige bestaan. Het bedrijf spreekt dan ook over een goed jaar, ondanks een periode waarin de crisis zich verder verdiepte, de overheid sterk bezuinigt en de consumentenbestedingen en investeringen onder druk staan.

Nieuwe initiatieven

Het afgelopen jaar introduceerde Bovemij een aantal nieuwe initiatieven om de dienstverlening verder te verbeteren. Het gaat onder meer om de oprichting van de Bovemij Financieringsmaatschappij, juridische diensten en Bovemij Connect, een initiatief om ondernemers te ondersteunen bij de inrichting van hun webservices.

In 2012 steeg de premieomzet van de Bovemij Verzekeringsgroep tot 273,4 miljoen euro, een stijging van ruim 7,5 miljoen euro. De groei is volgens het bedrijf vooral te danken aan de verkoop van autoverzekeringen via Bovag-bedrijven en het verzekeren van aanvullende zorg. De omzet in het directe zakelijke kanaal, garageverzekeringen en wagenparken, bleef vrijwel ongewijzigd.

Schadelast

De bruto schadelast over 2012 (64 procent) viel lager uit dan in 2011 (65,6 procent). Grote brand- en hagelschades bleven in 2012 uit, in tegenstelling tot 2011. Maar de daling is vooral te danken aan de aandacht die besteed is aan schade- en risicobeheersing.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bovag-verzekeraar Bovemij boekt hoogste winst in vijftigjarig bestaan | RijschoolPro
bovemij

Bovag-verzekeraar Bovemij boekt hoogste winst in vijftigjarig bestaan

De winst van de Bovemij Verzekeringsgroep, onderdeel van brancheorganisatie Bovag, is het afgelopen jaar gestegen naar 27,5 miljoen euro. In 2011 boekte het bedrijf een winst van 20,2 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf deze week naar buiten bracht.

Ook het resultaat voor belastingen nam toe van 26,5 miljoen euro in 2011 tot 35,5 miljoen euro in 2012. Daarmee behaalde Bovemij de hoogste winst tot nu toe in het vijftigjarige bestaan. Het bedrijf spreekt dan ook over een goed jaar, ondanks een periode waarin de crisis zich verder verdiepte, de overheid sterk bezuinigt en de consumentenbestedingen en investeringen onder druk staan.

Nieuwe initiatieven

Het afgelopen jaar introduceerde Bovemij een aantal nieuwe initiatieven om de dienstverlening verder te verbeteren. Het gaat onder meer om de oprichting van de Bovemij Financieringsmaatschappij, juridische diensten en Bovemij Connect, een initiatief om ondernemers te ondersteunen bij de inrichting van hun webservices.

In 2012 steeg de premieomzet van de Bovemij Verzekeringsgroep tot 273,4 miljoen euro, een stijging van ruim 7,5 miljoen euro. De groei is volgens het bedrijf vooral te danken aan de verkoop van autoverzekeringen via Bovag-bedrijven en het verzekeren van aanvullende zorg. De omzet in het directe zakelijke kanaal, garageverzekeringen en wagenparken, bleef vrijwel ongewijzigd.

Schadelast

De bruto schadelast over 2012 (64 procent) viel lager uit dan in 2011 (65,6 procent). Grote brand- en hagelschades bleven in 2012 uit, in tegenstelling tot 2011. Maar de daling is vooral te danken aan de aandacht die besteed is aan schade- en risicobeheersing.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.