Autorijbewijs.nl, website, rijscholen vergelijken, internet, marketing

Ruim 400 rijscholen te vergelijken op site Autorijbewijs.nl

Ruim vierhonderd rijscholen hebben zich inmiddels aangemeld voor het rijscholen-vergelijkings-platform Autorijbewijs.nl. Tot nu toe was het voor leerlingen vaak onmogelijk om rijscholen goed te vergelijken. “Autorijbewijs.nl heeft dat probleem opgelost. Er wordt gebruikt gemaakt van gegevens van het CBR, BOVAG, Kamer van Koophandel en duizenden reviews van de beoordelingssite KlantenVertellen.nl”, legt Willem Takens van de site uit.

Rijscholen kunnen zich gratis aanmelden voor Autorijbewijs.nl. Taken: “Wij werken volledig op basis van no cure no pay. Een rijschool betaalt alleen als er een pakket verkocht wordt. Dit bedrag is altijd € 60,- per verkocht pakket.”

Rijlespakket

Autorijbewijs.nl biedt leerlingen op overzichtelijk wijze de mogelijkheid om zelf een rijschool of rijlespakket te keizen. Daarbij hanteert de site een sterrensysteem, waarmee de kwaliteit van een rijschool direct zichtbaar is. Rijscholen kunnen maximaal 4 sterren krijgen op basis van de volgende criteria: slagingspercentage, lidmaatschap van een brancheorganisatie, publicatie van klantenbeoordelingen en professionaliteit en service van de organisatie.

Wanneer een rijschool een lespakket plaatst met een totaalbedrag van € 500,- of meer, dan krijgen leerlingen automatisch de keuze het door de rijschool aangeboden lespakket te proberen (door een aanbetaling van € 199,- te doen) of om het volledige rijles pakket te betalen. Wanneer de leerling het pakket probeert en is er geen afname verplichting van de volledige rijopleiding door de leerling en mag de leerling zonder opgaaf van reden de rijopleiding beëindigen na zes rijlessen. Gemiddeld 4% van de leerlingen stopt na deze zes lessen en 96% gaat door.

Rijscholen

Vorige maand heeft de Autorijbewijs het 50e lespakket verkocht voor rijscholen. “De verkopen zijn langzaam op gang gekomen”, vertelt Taken. “Autorijbewijs.nl werkt met een zogenaamd marktplaats-principe met een vraag- en aanbod kant. We hebben rijscholen nodig om leerlingen te krijgen en we hebben leerlingen nodig om rijscholen aan ons te binden. In een groot aantal plaatsen hebben wij inmiddels voldoende rijscholen voor een gedifferentieerd aanbod.”

De reviews van Klanten Vertellen (die diverse rijscholen al hebben) worden automatisch ingeladen op Autorijbewijs.nl. Leerlingen kunnen ook op de site zelf een review achterlaten. “Rijscholen hebben dus eindelijk baat bij hun reeds verzamelde reviews die ze via BOVAG of Klantenvertellen hebben verzameld”, legt Takens uit.

Prijs en kwaliteit

Uit de geboekte transacties blijkt volgens Takens dat leerlingen graag instappen met een voordelig startpakket. “Toch kiest hierbij ongeveer de helft duidelijk toch voor kwaliteit. Iets minder dan de helft kijkt vooral naar de prijs. Ook opmerkelijk is dat bij maar liefst 71% van de transacties de rijschool gebruik maakte van reviews om zich te onderscheiden in de markt.”

Autorijbewijs.nl is niet alleen een platform voor BOVAG, FAM, VRB en ANWB-rijscholen, maar ook voor de onafhankelijke, niet aangesloten rijschool. “Uiteindelijk bepalen de leerlingen welke rijscholen succesvol worden op Autorijbewijs.nl“, vindt Takens. “We gaan voor landelijke uitrol. Onze doelstelling is om aan het eind van dit jaar circa 35% van alle rijscholen te faciliteren.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Ruim 400 rijscholen te vergelijken op site Autorijbewijs.nl”

Hans Snijders|19.03.14|17:49

Dit kun je niet menen om dit als onafhankelijke vergelijkingssite te presenteren.
En dat zo commercieel als wat voor 60 euro per leerling te verkopen.
Dus de rijschool moet zo goedkoop mogelijk een pakket verkopen en dan ook nog 60 euro aan Dhr.Takens betalen.
Volgens mij word er hier maar 1 iemand beter van.
de site rijschoolgegevens.nl van het CBR is gratis en die zegt ook wel wat.

rij bewijs|19.03.14|18:35

Dan doe je als rijschoolhouder toch iets fout, als je € 60,00 per pakket moet aftikken aan een tussenpersoon die er aan verdient.
Investeer dat geld dan lekker in een flyer of een advertentie.
Ik zie trouwens ook veel BOVAG logo’s op de site bij rijscholen met afbraakprijzen…

Pieter Kuijk|19.03.14|21:17

En zo zie je maar dat er ook verdiend wordt aan de moordende concurrentiestrijd onder rijscholen!

Willem Takens|20.03.14|09:58

Autorijbewijs.nl is vergelijkbaar met Booking.com. Een site met een groot aanbod Hotels. Op Booking.com worden Hotels vergeleken én geboekt op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen.

Op Autorijbewijs maakt de klant ook op basis van geslaagden, beoordelingen en aanbod een keus.

Willem Takens|20.03.14|10:00

Over de kosten: Ja, Onze diensten kosten geld, net zoals rijlessen.
Op Autorijbewijs.nl werkt een rijschool niet met gratis proeflessen, dure adwords campagnes of reclamefolders waarbij het de vraag is of het leidt tot een nieuwe leerling.

Bij Autorijbewijs.nl betaalt een rijschool uitsluitend als een leerling een pakket afneemt. Een investering van €60 voor een nieuwe leerling.

Tot 1 mei worden er helemaal geen kosten in rekening gebracht. Rijscholen kunnen gratis en vrijblijvend proberen.

Koen van den Berg|27.03.14|15:47

Hmm ik vind het geen overzichtelijk website, Misschien handig klanten meer keus te geven dan een paar rijscholen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ruim 400 rijscholen te vergelijken op site Autorijbewijs.nl | RijschoolPro
Autorijbewijs.nl, website, rijscholen vergelijken, internet, marketing

Ruim 400 rijscholen te vergelijken op site Autorijbewijs.nl

Ruim vierhonderd rijscholen hebben zich inmiddels aangemeld voor het rijscholen-vergelijkings-platform Autorijbewijs.nl. Tot nu toe was het voor leerlingen vaak onmogelijk om rijscholen goed te vergelijken. “Autorijbewijs.nl heeft dat probleem opgelost. Er wordt gebruikt gemaakt van gegevens van het CBR, BOVAG, Kamer van Koophandel en duizenden reviews van de beoordelingssite KlantenVertellen.nl”, legt Willem Takens van de site uit.

Rijscholen kunnen zich gratis aanmelden voor Autorijbewijs.nl. Taken: “Wij werken volledig op basis van no cure no pay. Een rijschool betaalt alleen als er een pakket verkocht wordt. Dit bedrag is altijd € 60,- per verkocht pakket.”

Rijlespakket

Autorijbewijs.nl biedt leerlingen op overzichtelijk wijze de mogelijkheid om zelf een rijschool of rijlespakket te keizen. Daarbij hanteert de site een sterrensysteem, waarmee de kwaliteit van een rijschool direct zichtbaar is. Rijscholen kunnen maximaal 4 sterren krijgen op basis van de volgende criteria: slagingspercentage, lidmaatschap van een brancheorganisatie, publicatie van klantenbeoordelingen en professionaliteit en service van de organisatie.

Wanneer een rijschool een lespakket plaatst met een totaalbedrag van € 500,- of meer, dan krijgen leerlingen automatisch de keuze het door de rijschool aangeboden lespakket te proberen (door een aanbetaling van € 199,- te doen) of om het volledige rijles pakket te betalen. Wanneer de leerling het pakket probeert en is er geen afname verplichting van de volledige rijopleiding door de leerling en mag de leerling zonder opgaaf van reden de rijopleiding beëindigen na zes rijlessen. Gemiddeld 4% van de leerlingen stopt na deze zes lessen en 96% gaat door.

Rijscholen

Vorige maand heeft de Autorijbewijs het 50e lespakket verkocht voor rijscholen. “De verkopen zijn langzaam op gang gekomen”, vertelt Taken. “Autorijbewijs.nl werkt met een zogenaamd marktplaats-principe met een vraag- en aanbod kant. We hebben rijscholen nodig om leerlingen te krijgen en we hebben leerlingen nodig om rijscholen aan ons te binden. In een groot aantal plaatsen hebben wij inmiddels voldoende rijscholen voor een gedifferentieerd aanbod.”

De reviews van Klanten Vertellen (die diverse rijscholen al hebben) worden automatisch ingeladen op Autorijbewijs.nl. Leerlingen kunnen ook op de site zelf een review achterlaten. “Rijscholen hebben dus eindelijk baat bij hun reeds verzamelde reviews die ze via BOVAG of Klantenvertellen hebben verzameld”, legt Takens uit.

Prijs en kwaliteit

Uit de geboekte transacties blijkt volgens Takens dat leerlingen graag instappen met een voordelig startpakket. “Toch kiest hierbij ongeveer de helft duidelijk toch voor kwaliteit. Iets minder dan de helft kijkt vooral naar de prijs. Ook opmerkelijk is dat bij maar liefst 71% van de transacties de rijschool gebruik maakte van reviews om zich te onderscheiden in de markt.”

Autorijbewijs.nl is niet alleen een platform voor BOVAG, FAM, VRB en ANWB-rijscholen, maar ook voor de onafhankelijke, niet aangesloten rijschool. “Uiteindelijk bepalen de leerlingen welke rijscholen succesvol worden op Autorijbewijs.nl“, vindt Takens. “We gaan voor landelijke uitrol. Onze doelstelling is om aan het eind van dit jaar circa 35% van alle rijscholen te faciliteren.”

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Ruim 400 rijscholen te vergelijken op site Autorijbewijs.nl”

Hans Snijders|19.03.14|17:49

Dit kun je niet menen om dit als onafhankelijke vergelijkingssite te presenteren.
En dat zo commercieel als wat voor 60 euro per leerling te verkopen.
Dus de rijschool moet zo goedkoop mogelijk een pakket verkopen en dan ook nog 60 euro aan Dhr.Takens betalen.
Volgens mij word er hier maar 1 iemand beter van.
de site rijschoolgegevens.nl van het CBR is gratis en die zegt ook wel wat.

rij bewijs|19.03.14|18:35

Dan doe je als rijschoolhouder toch iets fout, als je € 60,00 per pakket moet aftikken aan een tussenpersoon die er aan verdient.
Investeer dat geld dan lekker in een flyer of een advertentie.
Ik zie trouwens ook veel BOVAG logo’s op de site bij rijscholen met afbraakprijzen…

Pieter Kuijk|19.03.14|21:17

En zo zie je maar dat er ook verdiend wordt aan de moordende concurrentiestrijd onder rijscholen!

Willem Takens|20.03.14|09:58

Autorijbewijs.nl is vergelijkbaar met Booking.com. Een site met een groot aanbod Hotels. Op Booking.com worden Hotels vergeleken én geboekt op basis van prijs, kwaliteit en beoordelingen.

Op Autorijbewijs maakt de klant ook op basis van geslaagden, beoordelingen en aanbod een keus.

Willem Takens|20.03.14|10:00

Over de kosten: Ja, Onze diensten kosten geld, net zoals rijlessen.
Op Autorijbewijs.nl werkt een rijschool niet met gratis proeflessen, dure adwords campagnes of reclamefolders waarbij het de vraag is of het leidt tot een nieuwe leerling.

Bij Autorijbewijs.nl betaalt een rijschool uitsluitend als een leerling een pakket afneemt. Een investering van €60 voor een nieuwe leerling.

Tot 1 mei worden er helemaal geen kosten in rekening gebracht. Rijscholen kunnen gratis en vrijblijvend proberen.

Koen van den Berg|27.03.14|15:47

Hmm ik vind het geen overzichtelijk website, Misschien handig klanten meer keus te geven dan een paar rijscholen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.