bovemij

Bovag-verzekeraar Bovemij boekt ruim 23 miljoen euro winst

De winst van de Bovemij Verzekeringsgroep, dochterbedrijf van brancheorganisatie Bovag, was in het afgelopen jaar ruim 23 miljoen euro. In 2012 boekte het bedrijf een winst van 27,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het bedrijf deze week naar buiten bracht. Bovemij noemt het jaar waarin het 50-jarig jubileum van het bedrijf werd gevierd ‘bijzonder succesvol’. “Want we zijn er ondanks de aanhoudende crisis opnieuw in geslaagd om door uitbreiding van activiteiten extra toegevoegde waarde te leveren.”

Bovemij breidde in het afgelopen jaar een aantal nieuwe initiatieven uit om de dienstverlening verder bij te schaven. Het gaat onder meer om de Bovemij Financieringsmaatschappij, juridische diensten en Bovemij Connect, een initiatief om ondernemers te ondersteunen bij de inrichting van hun webservices.

Ondersteunen

“Het is ons doel om de geldstromen die met verzekerings- en financieringsactiviteiten samenhangen zo veel mogelijk binnen de branche te houden. Door de verdere uitbouw van nieuwe activiteiten zijn wij nog beter in staat aan deze doelstelling te voldoen”, zo laat het bedrijf weten.

Het resultaat voor belastingen over 2013 bedroeg 30,1 miljoen euro. Sinds 2008 is er dan ook al vijf jaar op rij sprake van een resultaat tussen de 25 en 35 miljoen euro, zo stelt de verzekeringsgroep.

Omzet

In 2013 steeg de premieomzet van Bovemij tot 277 miljoen euro. Dat is een toename van bijna 1,3 procent ten opzichte van de 273,4 miljoen euro in 2012. Door middel van onder andere schade-uitkeringen, verbeterde rentecondities en het uitkeren van de winst aan aandeelhouder Bovag, vloeit een deel van de premie die bij Bovemij binnenkomt terug naar de branche en in het bijzonder naar de verzekerde Bovag-leden, zo laat het bedrijf weten.

De bruto schadelast is in 2013 met 63,0 procent één procentpunt lager dan in 2012. Deze daling werd met name gerealiseerd in het eerste halfjaar. Het tweede halfjaar steeg de schadelast op zowel autoverzekeringen als fietsverzekeringen sterk. Evenals vorig jaar zijn grote brand- en hagelschades uitgebleven, zo blijkt uit de data.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.