Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak

Jongepier Mobility Masters is failliet verklaard. Het faillissement is mede veroorzaakt door het omvallen van Jongepier Detachering BV. Dat onderdeel was actief in het uitzenden van honderden taxichauffeurs en ging vorig jaar op de fles toen een grote klant het contract opzegde. Vanwege diverse rekening-courant verhoudingen met de opleidingstak moest Jongepier tonnen in de boedel storten. Dat was niet mogelijk vanwege de inzakkende markt voor rijinstructeursopleidingen.

Simon Jongepier jr. vertelt dat vooral de belastingdienst gedupeerd wordt door zijn faillissement. “Helaas hadden we binnen de groep onderlinge schulden gemaakt en heeft detachering geld geleend aan de andere BV. De curator van de detacheringstak wil dat geld nu terug zijn en trekt daarmee de rijschoolopleiding mee het faillissement in. Zelf heb ik ook privé meegetekend en weet nog niet wat voor consequenties dit zal hebben. Ik zie het heel somber in.”

Opleiden rijinstructeurs

Jongepier heeft behoorlijk spijt van het doorgroeien naar andere sectoren, dan het opleiden van rijinstructeurs. “We zijn niet in de problemen gekomen vanwege de kwaliteit van onze opleiding, maar door uitstapjes naar andere takken van sport”, licht hij toe. “Ik wilde groeien en nieuwe dingen proberen. Dat ging in eerste instantie heel makkelijk en ging mij goed af. Het werd echter te complex. Want de kracht van Jongepier ligt bij het opleiden van rijinstructeurs.”

Het faillissement is ook mede veroorzaakt door slecht management van Jongepier jr., beseft hij. “Ik had te weinig inzicht in de financiën en dacht dat het allemaal uit zou kunnen. Daardoor heb ik te weinig op de kosten gelet. En toen er verliezen ontstonden, ben ik gaatjes gaan vullen met andere gaatjes. Toen vervolgens Jongepier Detachering BV omviel, moest ik toch de rekening betalen. En dat ging niet.”

Cursisten

Jongepier belooft zich sterk te maken dat cursisten die een opleiding al betaald hebben maar nog niet afgerond, zo weinig mogelijk schade gaan ondervinden van het faillissement. Hij bekijkt samen met de curator nu de mogelijkheden dat zijn vader, Jongepier sr. en 34 jaar geleden oprichter van het opleidingsinstituut, de resterende lessen zal geven.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

30 reacties op “Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak”

Jac van den Bos|25.08.14|18:28

Dit is heel triest, Jongepier opleidingen heeft een enorme goede naam verworven in de jaren. Jammer dat dit instituut failliet is gegaan.

Sjoerd Balfoort|25.08.14|20:16

Diep triest, ik heb zelf mijn rij-instructeursdiploma bij hen gehaald. In de praktijk heb ik mijn eigenwijsheid en sublieme praktijk van de opleider met elkaar gecombineerd en voilà een extreem hoog slagingspercentage van mijn leerlingen.
Maar dit alles dankzij Jongepier Opleidingen.
Ik hoop voor hen dat een doorstart van de rij-opleiding tot de mogelijkheden behoort, anders is het doodzonde.
Bedankt jongens en meisjes van Jongepier veel sterkte….

Johan Verberk|25.08.14|20:40

Heel erg jammer dit! Heb hier drie keer applicatiecursus en diverse bijscholingen gevolgd, was altijd deskundig en top geregeld!! Veel srerkte toegewenst aan Simon sr., Nel en alle medewerkers.

Jos Dorenbos|25.08.14|21:21

Het is wel jammer dat ze failliet zijn na zoveel jaar Ik zag de bui al wel hangen, maar er zijn mensen die dat flauwekul vinden en ook nog hun eigenwijsheid ver boven alles uit laten tellen Deze blindheid maakt de rijschool branche in totaliteit kapot En nee, mijn verhaal is niet iets van “ja achteraf lekker met je mening” Ook dit bedrijf maakt deel uit van de Centrale Examen Commissie onder leiding van het IBKI waar overmatig foute beslissingen worden genomen. Maar wat ging dat mooi toch? IBKI?

Jos Dorenbos|25.08.14|21:30

Het zou op z’n minst op de plaats zijn dat het IBKI en de dominerende buurman die van zichzelf vindt dat hij marktleider is, hier een fatsoenlijke reactie zou plaatsen. Het is tenslotte een goede klant en collega in business geweest.

John van den Kieboom|25.08.14|21:43

Jammer van een mooie en goede opleider. Ze waren top in het opleiden van rijinstructeurs. Jammer dat ze zich met het detachering bedrijf in de vingers snijden. Hoop dat ze een doorstart kunnen maken.

rijschool twice|25.08.14|21:49

Een verlies voor de instructie dat alweer een opleider zijn deuren moet sluiten. Sterkte voor iedereen die jaren lang kwaliteit hebben geleverd aan hun klanten. Een familiebedrijf dat aan mismanagement ten onder gaat lijkt me sterk. Hoe hebben ze dan 32 jaar meerdere crisis in de branche kunnen overleven. Er is gewoon een totale branche kapot gemaakt hierdoor zullen nog veel slachtoffers vallen. Met dank aan en vul dat zelf maar in.

Johan Buitenhuis|25.08.14|22:59

Ik wil bij deze het hele team jongepier sterkte wensen voor de komende tijd. Ik heb al mijn opleidingen daar gedaan en met veel plezier alles in 1 keer af kunnen ronden. Dat ze kwaliteit leverden was dus wel duidelijk.
Nogmaals bedankt voor alles.

Rob Westra|25.08.14|23:33

Ik heb zelf ook mijn opleiding gedaan bij Jongepier. Bij Simon en Nel. Een hele leerzame periode geweest. De deskundigheid heb ik tot de van vandaag nog veel profijt van. Des te triester deze mededeling te lezen. Ik Simon jr. Simon senior en Nel Jongepier heel veel sterkte. Ik hoop dat er een mogelijkheid bestaat dat de opleiding voor rijinstructeur op een of andere manier kan worden voortgezet.

Verkeersschool Nelen|26.08.14|10:03

Diep triest, was een gerespecteerde collega.
Sterkte.

Leon Janssen|26.08.14|13:20

Dit is echt heel erg jammer, zelf heb ik in April dit jaar nog de cursus Faal-angst gevolgd met veel plezier! Hopelijk kunnen zij een doorstart maken. Alvast heel veel sterkte gewenst voor het hele team!

Lars|26.08.14|18:39

Erg jammer, vorig jaar mijn instructie papieren gehaald. Een leuke en leerzame tijd gehad!

Jan Ijzendoorn|27.08.14|19:46

Aan Simon&Nel ook zijn bekwame docenten ik ben er zeker van,dat de doorstart voor 100 procent gaat lukken.Beste Simon&Nel ik wens jullie het allerbeste toe en vooral in gezondheid.Hartelijke groeten Jan.Ijzendoorn.

Kees Manteau|28.08.14|10:43

Als jullie een doorstart kunnen maken zullen de ‘klanten’ zeker blijven komen. Het vertrouwen in het bedrijf is ok. Het leert ons allemaal dat de bomen wel groeien maar nooit tot in de hemel! Kees Manteau

Kees Langereis|28.08.14|12:46

Ongeloof toen ik het bericht onder ogen kreeg. Simon en Nel jullie verdienen dit niet, want 50% van de rijinstructeurs hebben hun broodwinning aan jullie te danken.
Veel sterkte toegewenst met de doorstart Nel en Simon.
Hartelijke groet van Kees Langereis van het Verkeerscentrumdenhelder.

Hein de Vries|28.08.14|15:01

Ik heb 25 jaar geleden mijn instructeurs papieren gehaald als broekie van 18 Jaar (toen nog gewoon in een zaaltje naast hun woonhuis) daarna nog de applicaties gehaald! jammer dat het zo gelopen is! Simon en Nel veel sterkte! Hein de Vries Autorijschool Correct Sonnega.

Geloofde het niet toen ik vanmiddag hoorde van de situatie, kwam echt al jaren bij Jongepier, en niet alleen ik maar al mijn instructeurs, die stuurde ik ( bijna ) verplicht naar Soest. Als de doorstart gaat lukken, blijven wij zeker komen. René de Krosse, Verkeersschool de Krosse uit Kampen.

ps Wij hebben een perfecte locatie in Kampen als je nog op zoek bent naar een andere locatie om cursussen te geven.

Jim Schouten|29.08.14|13:57

@Jos Dorenbos:
Beste Jos, als je behoefte hebt om een keer bij te praten, neem dan gerust contact op. Overigens was Jongepier Mobility Masters geen lid van de Centrale Examen Commissie WRM. Zij werden vertegenwoordigd door de LBVI.

Met vriendelijke groet,
Jim Schouten,
directeur IBKI,
[email protected]

Rij School|30.08.14|15:49

De naam Jongepier Mobility Masters staat bij de KvK ingeschreven onder de naam Jongepier Detachering, t.h.o.d.n. Jongepier Mobility Masters. Jongepier Detachering is echter in december vorig jaar failliet verklaart. Bij een faillissement lijkt het mij dat je ook je eventuele handelsnamen niet meer kan gebruiken! Recent is nu ook Jongepier opleidingen failliet verklaart maar ook die naam verwijst weer naar Jongepier Detachering, waarom is de site jongepier.nl 9 maanden later nog steeds online?

rijschool twice|30.08.14|20:26

Klopt Rij School en als je verder kijkt dan je neus lang is komt er nog meer naar boven. Ook naar aanleiding van de reactie van Jim Schouten alhier. Ik bezin me nog om mijn reactie hier te plaatsen aangezien het niet HET topic er voor is maar wel openbaar gezegd dient te worden om duidelijkheid te verschaffen over hoe rijinstructeurs voorgelogen worden.
Misschien is het goede initiatief van Bert de weert in topic alhier Rijinstructeurs genegeerd bij proces nieuwe WRM-conceptwet een betere plek

Bram Bal|31.08.14|23:19

@rijschool twice,

Als je een bericht als hierboven plaatst moet je gewoon schrijven wat je op je hart hebt. Het niet plaatsen gaat ten koste van je geloofwaardigheid.

@Jos Dorenbos,

Ik neem aan dat je de uitgestoken hand van Dhr. Schouten aanpakt. Deze kans MOET je pakken. Wij lezen hier graag de uitkomst.

Serdar Çelebi|02.09.14|08:44

Erg jammer, heb mijn papieren en vervolgens applicatie ook bij Jongepier gehaald.
Simon en Nel ik hoop dat de doorstart lukt voor jullie en dat dit allemaal goed komt.

succes ermee en sterkte.

gr/
Celebi
Rijschool Zuidbroek.

Frank Jongerling|02.09.14|11:48

Jongepier beloofd zich sterk te maken voor de cursisten die al betaald hebben.

Waarom heb ik als cursist die alles al betaald heeft niets, maar dan ook niets gehoord van Jongepier !?!?

Vanmorgen bij IBKI hoorde ik dit nieuws pas. We zijn dus een week later.
Dus ik vraag me af, in hoeverre het bovenstaande verhaal waar is.
Volgens mij wordt het mooier gepresenteerd dan dat het in werkelijkheid gaat gebeuren.
Anders had ik wel eerder wat vernomen van Jongepier.

Frank Jongerling|02.09.14|11:48

Jammer, dat er weer veel mensen de dupe zijn van grootheidswaanzin en slecht bestuur !

Gerrit Grevengoed|02.09.14|12:51

Iets meer dan 25 jaar geleden daar mijn “levenslang” geldige
groene instructeurs bewijs gehaald, er kan een hoop veranderen.
voornamelijk door blunders vanuit den Haag en haar aangangsels.
Familie Jongepier sterkte … jullie verdienen beter.

rijschool twice|02.09.14|19:32

Mag toch hopen dat het examen wel is doorgegaan alhoewel je mindset dan niet meer op examen doen is ingesteld. In eerdere situaties heeft IBKI zich t.o.v. examenkandidaten heel coulant opgesteld naar aanleiding van een failliete instructeurs opleider en daar verlies mee geleden. Heel veel sterkte Frank Jongeling. Welkom in een branche die kompleet verziekt is. Laten we hopen dat er snel heel veel oplossingen komen en de branche weer gezond wordt en een beter imago kan opbouwen.

Frank Jongerling|02.09.14|22:39

De drie theorie-examens had ik zelf geregeld. Dus gewoon gedaan en geslaagd. (1a)
Al de betaalde gelden voor de praktijkgedeelten is dus verdampt in de Jongepier rook.
Maar waar mijn nekharen van overeind gingen, was de manier op hoe de cursist (die ik vanmorgen sprak) aan alle kanten voorgelogen is door het personeel tot op het laatste moment. Mens-onterend als je zo met dikbetalende klanten omgaat ! Maar ik heb ook niets vernomen van hun. Jammer, weg vertrouwen !

rijschool twice|02.09.14|23:05

Toch gefeliciteerd met het behalen van 1a. Knap dat je na het horen van deze mededeling nog bent geslaagd. Ik hoop voor je dat Jongepier sr zijn woorden “Cursisten mogen in mijn ogen nooit de dupe worden van een faillissement” waar gaat maken en je de resterende opleiding en examens kan vervolgen. Sterkte.

Frank Jongerling|02.09.14|23:20

Thanks !
Tja, was wel even omschakelen binnen een kwartier, maar gelukkig koppie erbij gehouden.
In het andere nieuwstopic heb ik al het nodige geschreven. Scherp, maar helaas voelt het nu zo. En waarschijnlijk later ook.

Dus nee, voor mij geen Jongepier meer ! Ik geloof niet zo in die beloftes. Dat kun je dus in het andere topic wel lezen. Er zijn gelukkig genoeg andere mogelijkheden te vinden. We gaan het gewoon halen hoor.
Lachen blijven en doorgaan is de boodschap.

Cvz Cvz|07.08.15|00:46

Ik wens Mr Jongepier,Mw Jongepier en hun zoon het alle beste toe het bedrijf voort te kunnen zetten.In mijn tijd de beste, en overduidelijk nog steeds de beste! Heb dagelijks nog steeds veel plezier van wat ik daar heb mogen leren, met name de humor die gehanteerd werd, daardoor vergeet je het nooit meer en denk ik nog wel eens met plezier terug! Succes en ga a.u.b. door!!! Met vriendelijke groet, Chris van Zutphen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.