‘Code 95-klanten gestolen van Transport Academie’

Transport Academie B.V. is naar eigen zeggen de dupe geworden van smaad, laster en plagiaat. Een concurrerende partij uit de branche zou onder de domeinnaam van het bedrijf een bijna exacte kopie van de website van de transportacademie gemaakt hebben en leidde op die manier aanmeldingen ongemerkt om naar het eigen instituut. “Ik ben dan ook klanten misgelopen, vermoedelijk sinds april van dit jaar”, zo laat Martie Aarts van het opleidingsinstituut weten. Het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan. 

Bezoekers van de website van de Transport Academie werden vermoedelijk sinds april omgeleid naar een andere website, omdat de domeinnaam stond doorgelinkt. Hoe dit precies gebeurd is, wordt volgens Aarts nog uitgezocht door de politie. Maar de kopie van de website zag er vrijwel precies hetzelfde uit als de originele site van de opleider, zo stelt hij. “Er werd daarnaast gesuggereerd dat wij door die partij zijn overgenomen wegens een mogelijk faillissement. Klanten van me hebben hun Code 95 daar gevolgd in plaats van bij mij, weet ik nu. Maar van een faillissement was absoluut geen sprake. Het gaat juist heel goed met ons bedrijf.”

E-learning

Aarts vermoedt dat de andere partij mee wilde varen op het succes van zijn e-learningprogramma van de academie. “Je kunt bij ons op de site een demo aanvragen. Als een chauffeur vervolgens de nascholing via ons gaat volgen, ontvangt die persoon een unieke code, waarmee een aantal uren online geoefend kan worden. Ik vond het de afgelopen weken al verdacht stil qua aanvragen. Het hele Code 95 heeft zes weken stilgelegen. Nu weet ik hoe dat komt: de aanvragen zijn ergens anders terecht gekomen.”

Martie Aarts zegt te weten wie achter de zaak zit. “Die naam heb ik ook van de politie bevestigd gekregen en we hebben al met de advocaten bij elkaar gezeten. Ik wil de naam niet openbaar maken, want de politie is ermee bezig. Ik ben al lang blij dat die andere site nu uit de lucht is en klanten gewoon weer bij mij terecht komen. Ik dacht een paar weken geleden echt dat mijn bedrijf naar de knoppen zou gaan. Ik heb er mijn vakantie voor moeten annuleren.”

Plagiaat

Aarts zegt reacties van klanten te krijgen die denken dat hij degene is die het hele e-learningprogramma van een andere partij gekopieerd heeft. “Dat verhaal is ze dus blijkbaar verteld, maar dat is de omgekeerde wereld. Ik hoop dat de politie haar onderzoek snel heeft afgerond, want deze situatie is ontzettend vervelend. Ik heb niets fout gedaan, maar word hier wel de dupe van.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Code 95-klanten gestolen van Transport Academie’ | RijschoolPro

‘Code 95-klanten gestolen van Transport Academie’

Transport Academie B.V. is naar eigen zeggen de dupe geworden van smaad, laster en plagiaat. Een concurrerende partij uit de branche zou onder de domeinnaam van het bedrijf een bijna exacte kopie van de website van de transportacademie gemaakt hebben en leidde op die manier aanmeldingen ongemerkt om naar het eigen instituut. “Ik ben dan ook klanten misgelopen, vermoedelijk sinds april van dit jaar”, zo laat Martie Aarts van het opleidingsinstituut weten. Het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan. 

Bezoekers van de website van de Transport Academie werden vermoedelijk sinds april omgeleid naar een andere website, omdat de domeinnaam stond doorgelinkt. Hoe dit precies gebeurd is, wordt volgens Aarts nog uitgezocht door de politie. Maar de kopie van de website zag er vrijwel precies hetzelfde uit als de originele site van de opleider, zo stelt hij. “Er werd daarnaast gesuggereerd dat wij door die partij zijn overgenomen wegens een mogelijk faillissement. Klanten van me hebben hun Code 95 daar gevolgd in plaats van bij mij, weet ik nu. Maar van een faillissement was absoluut geen sprake. Het gaat juist heel goed met ons bedrijf.”

E-learning

Aarts vermoedt dat de andere partij mee wilde varen op het succes van zijn e-learningprogramma van de academie. “Je kunt bij ons op de site een demo aanvragen. Als een chauffeur vervolgens de nascholing via ons gaat volgen, ontvangt die persoon een unieke code, waarmee een aantal uren online geoefend kan worden. Ik vond het de afgelopen weken al verdacht stil qua aanvragen. Het hele Code 95 heeft zes weken stilgelegen. Nu weet ik hoe dat komt: de aanvragen zijn ergens anders terecht gekomen.”

Martie Aarts zegt te weten wie achter de zaak zit. “Die naam heb ik ook van de politie bevestigd gekregen en we hebben al met de advocaten bij elkaar gezeten. Ik wil de naam niet openbaar maken, want de politie is ermee bezig. Ik ben al lang blij dat die andere site nu uit de lucht is en klanten gewoon weer bij mij terecht komen. Ik dacht een paar weken geleden echt dat mijn bedrijf naar de knoppen zou gaan. Ik heb er mijn vakantie voor moeten annuleren.”

Plagiaat

Aarts zegt reacties van klanten te krijgen die denken dat hij degene is die het hele e-learningprogramma van een andere partij gekopieerd heeft. “Dat verhaal is ze dus blijkbaar verteld, maar dat is de omgekeerde wereld. Ik hoop dat de politie haar onderzoek snel heeft afgerond, want deze situatie is ontzettend vervelend. Ik heb niets fout gedaan, maar word hier wel de dupe van.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.