Workshops ‘succesvol ondernemen met rijschoolsoftware’

Er komt een reeks van gratis workshops over het gebruik van rijschoolsoftware om succesvoller te kunnen ondernemen. Dation, marktleider op het gebied van plannings- en administratiesoftware, verzorgt de sessies. “Veel rijschoolhouders zullen wel eens van rijschoolsoftware gehoord hebben en nagedacht hebben wat het ze zou kunnen opleveren. Dus tijdens de workshop geven we uitleg over de digitale tools die bestaan om het ondernemen binnen een rijschool anno 2014 efficiënter te maken”, stelt directeur Wouter Eijkelenkamp.

De twee uur durende workshop ‘Succesvoller ondernemen met rijschoolsoftware’ wordt op verschillende locaties in het land gegeven. “Aanmelden is kosteloos en vrijblijvend”, zo laat hij Eijkelenkamp weten. “We willen een helder beeld geven van de mogelijkheden die er bestaan. Dus niet aan de hand van een saaie Powerpoint-presentatie, maar op een interactieve manier. Er is daarnaast volop gelegenheid om vragen te stellen en we laten op verzoek toepassingen zoals de RijbewijsApp zien.”

Workshop

Onderwerpen die tijdens de workshop aanbod zullen komen zijn onder andere:

 • Hoe levert rijschoolsoftware u meer klanten op?
 • Hoe helpt rijschoolsoftware uw zichtbaarheid in de markt te vergroten?
 • Praktische tips om de omzet per leerling te vergroten.
 • 5 tips om uw lesgeld sneller te ontvangen.
 • Waarom willen uw klanten moderne service en transparantie, hoe kunt u dit bieden?
 • Welke processen binnen uw rijschool kunt u optimaliseren en hierop besparen / meer verdienen?
 • Plannen via computer, telefoon of tablet, hoe werkt het en is dit wel handig / snel?
 • De administratie digitaal, hoeveel tijd kost het en wat is er zo handig aan?
 • Wat kost rijschoolsoftware en wat levert het op? Een duidelijke rekensom uitgedrukt in tijd, geld en gemak.

Locatie

Om de workshop voor rijschoolhouders en rijinstructeurs in het hele land toegankelijk te maken, vinden in het hele land bijeenkomsten plaats. Het gaat om de volgende tijden en locaties:

 • Breda, 27 november 15:00 – 17:00 en 19:00 – 21:00
 • Nieuwegein, 2 december 15:00 – 17:00 en 19:00 – 21:00
 • Best, 9 december 15:00 – 17:00 en 19:00 – 21:00
 • Zwolle, 11 december 15:00 – 17:00 en 19:00 – 21:00
 • Amsterdam, 12 december 15:00 – 17:00

Inschrijven kan via de website van Dation.

Auteur: Roosmarijn Dierick

8 reacties op “Workshops ‘succesvol ondernemen met rijschoolsoftware’”

ik weet niet hoe andere rijscholen plannen maar ik plan altijd al weken voorruit.
dit jaar zit mijn agenda al vol.
cbr stuur me ook al een uitnodiging voor over 3 weken
is het zo slecht gesteld met alle andere rijscholen dan?

Bram Bal|03.11.14|23:26

Is er iets wat je met deze opmerking wil bereiken mijn droom? Ik denk dat de andere rijscholen wat handiger plannen. Als jij nu al weet welke leerling op 29 december om 14.00 uur komt lessen en je agenda is al vol kun je dus geen nieuwe leerlingen aannemen. Niet zo handig.

Willy Davina|06.11.14|12:15

Ik heb een slagings percentage van 90% maar krijg er momenteel geen leerling bij waar het aan ligt, ik weet het niet ik zou ook graag meer leerlingen willen maar sta soms 2 dagen stil het is niet overal zonneschijn

Jan Struik|08.11.14|14:36

@ Wlliy Davina. Het gros van de leerlingen zijn niet geïnteresseerd in slagingspercentages. Kijk maar eens naar de cijfers van de meeste grote rijscholen. Veel van die rijscholen zitten onder het kringgemiddelde. Toch zijn zijnde grootste. Om cijfers te vergelijken moet een rijschool wel in de cat. tot 40 eerste examens. Met 7 examens is het niet zo heel moeilijk om een hoog slagingspercentage te halen. Dat daalt wel als je in de cat. tot 40 komt.

Jan Struik|08.11.14|14:43

Ik ben bezig een derde instructeur aan te nemen. Dit omdat ik een wachtlijst heb die te lang wordt. Je moet gaan leveren waar de jeugd om vraagt. En dan zul je moeten gaan babbelen met je doelgroep. Je kunt er ook voor kiezen klein te blijven en de 90 % te behouden.

Willy Davina|09.11.14|12:46

Wat versta jij onder dat wat de jeugd wil ze willen goed rijles zodat ze in een keer kunnen slagen en ik wil niet eens groeien waarom ik ben 61 moet ik mij ook druk gaan maken over personeel nee dank je

Jan Struik|11.11.14|10:48

@ Willy Davina. U schrijft in uw eerste post toch duidelijk dat u meer leerlingen wil. En als die leerling, zoals u zegt, in 1 x wil slagen hoe verklaart u dan het feit dat de grootste rijscholen veelal een laag slagingspercentage hebben ? Hoge slagingspercentages zijn meestal te behalen door minder dan 25 eerste examens te doen, een gemiddeld hoog aantal rijlessen, bepaalde leerlingen weigeren en vooral te zorgen dat iedereen een TTT doet. Dat kan iedere instructeur.

Jan Struik|11.11.14|10:57

Vraag maar aan een leerling Wil je in 1 x slagen? Het antwoord zal zeker ja zijn. Vraag hem of hij/zij bereidt is om hiervoor 50 rijlessen te nemen en het antwoord verandert. Als u leerlingen wilt zult u daar actief naar op zoek moeten. Dat de jeugd met mindere kwaliteit genoegen neemt kunt u elke dag bij de Mc Donalds zien.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.