SAN Verkeersopleidingen maakt doorstart na faillissement

SAN Verkeersopleidingen B.V. uit Amsterdam heeft vorige week een doorstart gemaakt. Ze handelt nu onder de naam van het zusterbedrijf, Verkeersschool Nelen. De opleider werd vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. “We hebben zo lang mogelijk geprobeerd de opleiding overeind te houden, maar uiteindelijk hebben we zelf ons faillissement aangevraagd”, aldus directeur Paul Wemer.

Leerlingen hebben van het faillissement en de doorstart onder de nieuwe vlag niets gemerkt, zo stelt de directeur. Met de rechter en curator werd een akkoord bereikt. “In principe is alles doorgegaan zoals het altijd al ging en ieder krijgt waar hij of zij recht op heeft. We zijn inmiddels weer volop in bedrijf.”

Faillissement

Wemer stelt alles in het werk gesteld te hebben om SAN overeind te houden. “Zelfs met financiële hulp van Verkeersschool Nelen. We hadden steeds de hoop dat het nog goed zou komen. Maar dat bleek toch niet het geval” Bijna alle werknemers van SAN Verkeersopleidingen hebben inmiddels een nieuw contract aangeboden gekregen: 21 van de 27 personen in het personeelsbestand, zo meldt de directeur.

SAN Verkeersopleidingen verzorgde instructeursopleidingen en bijscholingen voor rijinstructeurs. Ook onder de nieuwe naam zullen die activiteiten worden voortgezet, zo wordt bevestigd.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “SAN Verkeersopleidingen maakt doorstart na faillissement”

Frank van Rijswijk|13.11.14|23:43

Na Jongepier weer een opleider die omvalt. De branche heeft last van ingestroomde UWV-ers, maar de bedrijven die afhankelijk waren van de toezeggingen vanuit UWV krijgen dus ook een knauw. Triest, want SAN (nu verder als Nelen) is werkelijk een prima tent. UWV heeft veel uit te leggen….

Gerrit Grevengoed|18.11.14|14:45

Ik verwacht dat ook Nelen daar nog last mee gaat krijgen
dit soort kosten op je nemen is dapper maar of het verstandig is ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SAN Verkeersopleidingen maakt doorstart na faillissement | RijschoolPro

SAN Verkeersopleidingen maakt doorstart na faillissement

SAN Verkeersopleidingen B.V. uit Amsterdam heeft vorige week een doorstart gemaakt. Ze handelt nu onder de naam van het zusterbedrijf, Verkeersschool Nelen. De opleider werd vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. “We hebben zo lang mogelijk geprobeerd de opleiding overeind te houden, maar uiteindelijk hebben we zelf ons faillissement aangevraagd”, aldus directeur Paul Wemer.

Leerlingen hebben van het faillissement en de doorstart onder de nieuwe vlag niets gemerkt, zo stelt de directeur. Met de rechter en curator werd een akkoord bereikt. “In principe is alles doorgegaan zoals het altijd al ging en ieder krijgt waar hij of zij recht op heeft. We zijn inmiddels weer volop in bedrijf.”

Faillissement

Wemer stelt alles in het werk gesteld te hebben om SAN overeind te houden. “Zelfs met financiële hulp van Verkeersschool Nelen. We hadden steeds de hoop dat het nog goed zou komen. Maar dat bleek toch niet het geval” Bijna alle werknemers van SAN Verkeersopleidingen hebben inmiddels een nieuw contract aangeboden gekregen: 21 van de 27 personen in het personeelsbestand, zo meldt de directeur.

SAN Verkeersopleidingen verzorgde instructeursopleidingen en bijscholingen voor rijinstructeurs. Ook onder de nieuwe naam zullen die activiteiten worden voortgezet, zo wordt bevestigd.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “SAN Verkeersopleidingen maakt doorstart na faillissement”

Frank van Rijswijk|13.11.14|23:43

Na Jongepier weer een opleider die omvalt. De branche heeft last van ingestroomde UWV-ers, maar de bedrijven die afhankelijk waren van de toezeggingen vanuit UWV krijgen dus ook een knauw. Triest, want SAN (nu verder als Nelen) is werkelijk een prima tent. UWV heeft veel uit te leggen….

Gerrit Grevengoed|18.11.14|14:45

Ik verwacht dat ook Nelen daar nog last mee gaat krijgen
dit soort kosten op je nemen is dapper maar of het verstandig is ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.