CBR past inschrijvingsovereenkomst met rijscholen aan

De inschrijvingsovereenkomst tussen rijscholen en CBR gaat per 1 augustus van dit jaar veranderen. Zo moeten opleiders in de nieuwe situatie van al hun rijinstructeurs het WRM-pasnummer, de einddatum en de personalia met het bureau overleggen en wordt een bepaling over integriteit in het document opgenomen. De naam van de opleider die examens reserveert moet daarnaast overeenkomen met de naam op het examenvoertuig én met de naam die bij het CBR bekend is.

Ook wordt de inschrijvingsovereenkomst van CCV samengevoegd met die van het CBR, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten. Met de overgang van privaatrechtelijke naar publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan in 2013 heeft het CBR naar eigen zeggen alle lopende overeenkomsten onder de loep genomen. “We hebben samen met de brancheverenigingen gekeken wat er moest worden aangepast. Hieruit is de nieuwe ‘overeenkomst CBR en opleider’ voortgekomen.”

Overeenkomst

In de aangepaste overeenkomst is een bepaling over integriteit opgenomen als onderdeel van het anti-fraudebeleid van het CBR. De opleider moet garanderen dat hij zich zal houden aan alle geldende wet- en regelgeving en integer zal handelen.

“In ieder geval is geen sprake van integer handelen als de opleider of een daaraan verbonden persoon verdacht wordt van een strafbaar feit dat samenhangt met de activiteiten als opleider. Hetzelfde geldt als het CBR onregelmatigheden heeft geconstateerd bij of rond de examens”, aldus het bureau.

WRM-bevoegdheid

Ook heeft het CBR in de nieuwe overeenkomst verder vorm gegeven aan het streven om enkel met bevoegde instructeurs te werken. “Van alle bij de opleider werkzame rijinstructeurs verstrekt de opleider aan het CBR het nummer en de einddatum van de geldigheid van de WRM-bevoegdheidspas en de personalia.”

Daarnaast is benadrukt dat rijinstructeurs bij contact met het CBR altijd een geldige WRM-bevoegdheidspas moeten kunnen tonen. “Alleen dan mogen zij een praktijkexamen of toets, inclusief het voor- en nagesprek, van een leerling bijwonen. Dat geldt uiteraard alleen voor die examens en toetsen waarvoor een rijinstructeur de WRM-bevoegdheid moeten hebben.”

Voertuig

Om voor de rijbewijskandidaten betrouwbaar inzicht in examenresultaten te realiseren, wordt in het aangepaste document ook benadrukt dat de naam van de opleider die het examen heeft gereserveerd overeen moet komen met de naam van het examenvoertuig én met de naam waaronder de opleider bij het CBR staat ingeschreven, zo legt het CBR uit. “Bovendien moet de naam van de opleider prominent aanwezig zijn ten opzichte van andere uitingen op het voertuig.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

4 reacties op “CBR past inschrijvingsovereenkomst met rijscholen aan”

André Meupelenberg|29.01.15|19:13

Laten ze er dan ook de bijscholing aan koppelen zodat de instructeurs automatisch bericht krijgen dat de tijd weer is aangebroken

Arthur Wijte|30.01.15|22:57

“Bovendien moet de naam van de opleider prominent aanwezig zijn ten opzichte van andere uitingen op het voertuig.”
Ow jee, krijgen we nu ook al voorgeschoteld hoe we onze wagens moeten bestickeren?

Nicole Buijze|30.01.15|23:42

Mijn inziens heeft deze maatregel te maken met het feit dat het voertuig in overeenstemming dient te zijn met de aanvragende rijschool. bv bestickering hetzelfde als naam dakbord. Geen bestickering, dan duidelijk naambord waarbij de naam van de rijschool en niet andere reclame zichtbaar moet zijn. Bestickering waarbij naam rijschool naar voren komt en geen andere zaken de boventoon voeren. Deze regelgeving van CBR bestond al maar werd niet altijd nageleefd door rijschool of door CBR op gewezen.

Marianne Schiele|07.02.15|21:28

Goede zaak, maar laten ze idd dan ook het slagingspercentage van de instructeurs koppelen aan hun WRM pas. Niet al mijn franchise instructeurs zijn RIS gecertificeerd. Sommigen willen wel gewoon hun praktijkexamen opnieuw doen bij het IBKI.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR past inschrijvingsovereenkomst met rijscholen aan | RijschoolPro

CBR past inschrijvingsovereenkomst met rijscholen aan

De inschrijvingsovereenkomst tussen rijscholen en CBR gaat per 1 augustus van dit jaar veranderen. Zo moeten opleiders in de nieuwe situatie van al hun rijinstructeurs het WRM-pasnummer, de einddatum en de personalia met het bureau overleggen en wordt een bepaling over integriteit in het document opgenomen. De naam van de opleider die examens reserveert moet daarnaast overeenkomen met de naam op het examenvoertuig én met de naam die bij het CBR bekend is.

Ook wordt de inschrijvingsovereenkomst van CCV samengevoegd met die van het CBR, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten. Met de overgang van privaatrechtelijke naar publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan in 2013 heeft het CBR naar eigen zeggen alle lopende overeenkomsten onder de loep genomen. “We hebben samen met de brancheverenigingen gekeken wat er moest worden aangepast. Hieruit is de nieuwe ‘overeenkomst CBR en opleider’ voortgekomen.”

Overeenkomst

In de aangepaste overeenkomst is een bepaling over integriteit opgenomen als onderdeel van het anti-fraudebeleid van het CBR. De opleider moet garanderen dat hij zich zal houden aan alle geldende wet- en regelgeving en integer zal handelen.

“In ieder geval is geen sprake van integer handelen als de opleider of een daaraan verbonden persoon verdacht wordt van een strafbaar feit dat samenhangt met de activiteiten als opleider. Hetzelfde geldt als het CBR onregelmatigheden heeft geconstateerd bij of rond de examens”, aldus het bureau.

WRM-bevoegdheid

Ook heeft het CBR in de nieuwe overeenkomst verder vorm gegeven aan het streven om enkel met bevoegde instructeurs te werken. “Van alle bij de opleider werkzame rijinstructeurs verstrekt de opleider aan het CBR het nummer en de einddatum van de geldigheid van de WRM-bevoegdheidspas en de personalia.”

Daarnaast is benadrukt dat rijinstructeurs bij contact met het CBR altijd een geldige WRM-bevoegdheidspas moeten kunnen tonen. “Alleen dan mogen zij een praktijkexamen of toets, inclusief het voor- en nagesprek, van een leerling bijwonen. Dat geldt uiteraard alleen voor die examens en toetsen waarvoor een rijinstructeur de WRM-bevoegdheid moeten hebben.”

Voertuig

Om voor de rijbewijskandidaten betrouwbaar inzicht in examenresultaten te realiseren, wordt in het aangepaste document ook benadrukt dat de naam van de opleider die het examen heeft gereserveerd overeen moet komen met de naam van het examenvoertuig én met de naam waaronder de opleider bij het CBR staat ingeschreven, zo legt het CBR uit. “Bovendien moet de naam van de opleider prominent aanwezig zijn ten opzichte van andere uitingen op het voertuig.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

4 reacties op “CBR past inschrijvingsovereenkomst met rijscholen aan”

André Meupelenberg|29.01.15|19:13

Laten ze er dan ook de bijscholing aan koppelen zodat de instructeurs automatisch bericht krijgen dat de tijd weer is aangebroken

Arthur Wijte|30.01.15|22:57

“Bovendien moet de naam van de opleider prominent aanwezig zijn ten opzichte van andere uitingen op het voertuig.”
Ow jee, krijgen we nu ook al voorgeschoteld hoe we onze wagens moeten bestickeren?

Nicole Buijze|30.01.15|23:42

Mijn inziens heeft deze maatregel te maken met het feit dat het voertuig in overeenstemming dient te zijn met de aanvragende rijschool. bv bestickering hetzelfde als naam dakbord. Geen bestickering, dan duidelijk naambord waarbij de naam van de rijschool en niet andere reclame zichtbaar moet zijn. Bestickering waarbij naam rijschool naar voren komt en geen andere zaken de boventoon voeren. Deze regelgeving van CBR bestond al maar werd niet altijd nageleefd door rijschool of door CBR op gewezen.

Marianne Schiele|07.02.15|21:28

Goede zaak, maar laten ze idd dan ook het slagingspercentage van de instructeurs koppelen aan hun WRM pas. Niet al mijn franchise instructeurs zijn RIS gecertificeerd. Sommigen willen wel gewoon hun praktijkexamen opnieuw doen bij het IBKI.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.