Rijschoolhouder filmt ongeval in lesauto met dashcam

De lesauto van Autorijschool Jeroen Littink uit Deventer werd vrijdag tijdens een rijles vol in de linkerflank geramd. Zowel de rijschoolhouder als de leerling bleven ongedeerd, maar met het lesvoertuig kon niet verder worden gereden, zo laat Littink zelf weten. De rijschoolhouder maakte beelden van het ongeval en plaatste ze online op zijn Facebookpagina. “Twee weken geleden heb ik een dashcam in de lesauto geïnstalleerd, omdat ik bepaalde situaties in de lesauto met leerlingen wil kunnen evalueren. Dat het ongeval er nu mee geregistreerd is, is een mooie bijkomstigheid.”

Op een weg in Deventer werd de lesauto van Littink, die voorrang had, aan de bestuurderskant aangereden. Een flinke deuk in de portieren en uitgeklapte airbags tot gevolg. “We hebben met z’n tweeën overigens flink aan het stuur moeten trekken om erger te voorkomen”, zo laat de rijschoolhouder weten. “Want je ziet het niet in het filmpje, maar er kwam nog een fietser aangeregen.”

Leerling

De leerling die achter het stuur van de lesauto zat, was op ongeveer driekwart van de rijopleiding, zo stelt Littink. “Al is er niemand gewond geraakt, het was een nare ervaring. Na het ongeval was mijn kandidaat dan ook wel even in tranen.”

Littink heeft inmiddels een huurauto ingezet om zijn rijlessen voort te kunnen zetten. “Ik ben vandaag weer begonnen.”

Dashcam

Volgens Koen Janssen van Bovemij Bedrijfsverzekeringen kunnen beelden van een dashcam doorslaggevend zijn voor de schuldvraag na een ongeval. “Op het moment dat er een geschil bestaat over hoe schade precies is ontstaan, biedt het uitkomst. Naast het feit dat een dashcam nuttig kan zijn tijdens het rijonderricht, kunnen opnames van een ongeval dus ook een sterk bewijsmiddel zijn.”

Beelden van een dashcam hoeven overigens niet standaard mee te worden gestuurd naar de verzekeraar, zo verduidelijkt Janssen. “Maar mocht er toch een geschil ontstaan over de toedracht van een ongeluk, dan zal de afdeling die de schade-afhandeling regelt erom vragen.”

Klik hier om de beelden van de dashcam te bekijken

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “Rijschoolhouder filmt ongeval in lesauto met dashcam”

1s Visions|04.02.15|11:23

kijk aan das mooi. fijn te horen dat er een dashcam in de les auto zit.
we hebben bij 1’s Visions nu ook deze DashCams’s te koop.

hoe makkelijk is dat :-)

hans jansen|04.02.15|12:16

1. Dit was van mijlenver aan te zien komen dat dit fout zou gaan instructeur had eerder moeten ingrijpen.
2. instructeur maak je dak eens sneeuwvrij voordat je gaat rijden.

Anton van Hoogstraaten|05.02.15|19:01

Ik zie geen voorrangsweg. Alleen een slecht schoongemaakte auto, die van links komt en ook nog een inrit in gaat rijden. Driedubbel fout! Maar als deze situatie in de gevaarherkenning zou zitten, zou het antwoord “Niets” toch fout zijn; toch maar eerder al snelheid verminderen.

Jan Ijzendoorn|12.02.15|16:04

Hall0 Jeroen Littink in deze situatie heb je meer dan uitstekend gehandeld.Complimenten voor je inzicht t.a.v de fietser.Op de DASH CAM is de van links komende bestuurder goed te zien vooral zijn plaats op de rijbaan.Alleen de mening van jezelf is belangrijk.Bovendien geeft de DASH CAM het ongeval juist weer.Je leerling is een uitstekende getuige.Vriendelijke en een veilige groet Jan.IJzendoorn

Waar is die fietser?

Jan Ijzendoorn|15.02.15|14:07

HALLO Gertjan Boer,heel goed opgemerkt de geplaatste DASH-CAM neemt alleen voor en wat je voorbij rijdt op.Niet wat later van achter nadert in dit geval de fietser.Misschien verstandig om er ook een aan te schaffen.Hartelijke en veilige groet.Jan IJzendoorn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschoolhouder filmt ongeval in lesauto met dashcam | RijschoolPro

Rijschoolhouder filmt ongeval in lesauto met dashcam

De lesauto van Autorijschool Jeroen Littink uit Deventer werd vrijdag tijdens een rijles vol in de linkerflank geramd. Zowel de rijschoolhouder als de leerling bleven ongedeerd, maar met het lesvoertuig kon niet verder worden gereden, zo laat Littink zelf weten. De rijschoolhouder maakte beelden van het ongeval en plaatste ze online op zijn Facebookpagina. “Twee weken geleden heb ik een dashcam in de lesauto geïnstalleerd, omdat ik bepaalde situaties in de lesauto met leerlingen wil kunnen evalueren. Dat het ongeval er nu mee geregistreerd is, is een mooie bijkomstigheid.”

Op een weg in Deventer werd de lesauto van Littink, die voorrang had, aan de bestuurderskant aangereden. Een flinke deuk in de portieren en uitgeklapte airbags tot gevolg. “We hebben met z’n tweeën overigens flink aan het stuur moeten trekken om erger te voorkomen”, zo laat de rijschoolhouder weten. “Want je ziet het niet in het filmpje, maar er kwam nog een fietser aangeregen.”

Leerling

De leerling die achter het stuur van de lesauto zat, was op ongeveer driekwart van de rijopleiding, zo stelt Littink. “Al is er niemand gewond geraakt, het was een nare ervaring. Na het ongeval was mijn kandidaat dan ook wel even in tranen.”

Littink heeft inmiddels een huurauto ingezet om zijn rijlessen voort te kunnen zetten. “Ik ben vandaag weer begonnen.”

Dashcam

Volgens Koen Janssen van Bovemij Bedrijfsverzekeringen kunnen beelden van een dashcam doorslaggevend zijn voor de schuldvraag na een ongeval. “Op het moment dat er een geschil bestaat over hoe schade precies is ontstaan, biedt het uitkomst. Naast het feit dat een dashcam nuttig kan zijn tijdens het rijonderricht, kunnen opnames van een ongeval dus ook een sterk bewijsmiddel zijn.”

Beelden van een dashcam hoeven overigens niet standaard mee te worden gestuurd naar de verzekeraar, zo verduidelijkt Janssen. “Maar mocht er toch een geschil ontstaan over de toedracht van een ongeluk, dan zal de afdeling die de schade-afhandeling regelt erom vragen.”

Klik hier om de beelden van de dashcam te bekijken

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “Rijschoolhouder filmt ongeval in lesauto met dashcam”

1s Visions|04.02.15|11:23

kijk aan das mooi. fijn te horen dat er een dashcam in de les auto zit.
we hebben bij 1’s Visions nu ook deze DashCams’s te koop.

hoe makkelijk is dat :-)

hans jansen|04.02.15|12:16

1. Dit was van mijlenver aan te zien komen dat dit fout zou gaan instructeur had eerder moeten ingrijpen.
2. instructeur maak je dak eens sneeuwvrij voordat je gaat rijden.

Anton van Hoogstraaten|05.02.15|19:01

Ik zie geen voorrangsweg. Alleen een slecht schoongemaakte auto, die van links komt en ook nog een inrit in gaat rijden. Driedubbel fout! Maar als deze situatie in de gevaarherkenning zou zitten, zou het antwoord “Niets” toch fout zijn; toch maar eerder al snelheid verminderen.

Jan Ijzendoorn|12.02.15|16:04

Hall0 Jeroen Littink in deze situatie heb je meer dan uitstekend gehandeld.Complimenten voor je inzicht t.a.v de fietser.Op de DASH CAM is de van links komende bestuurder goed te zien vooral zijn plaats op de rijbaan.Alleen de mening van jezelf is belangrijk.Bovendien geeft de DASH CAM het ongeval juist weer.Je leerling is een uitstekende getuige.Vriendelijke en een veilige groet Jan.IJzendoorn

Waar is die fietser?

Jan Ijzendoorn|15.02.15|14:07

HALLO Gertjan Boer,heel goed opgemerkt de geplaatste DASH-CAM neemt alleen voor en wat je voorbij rijdt op.Niet wat later van achter nadert in dit geval de fietser.Misschien verstandig om er ook een aan te schaffen.Hartelijke en veilige groet.Jan IJzendoorn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.