IBKI: WRM-opleider mag ook tussentijds op theorie-onderwerp inschrijven

Opleidingsinstituten kunnen zich vanaf vandaag ook tussentijds als aanbieder voor bestaande theorie-onderwerpen voor de WRM-bijscholing aanmelden. Op die manier mogen ook al eerder goedgekeurde onderwerpen door ze worden aangeboden. Dat laat het IBKI weten. Tot nu toe was aanmelden voor opleiders alleen bij de start van een nieuw theorie-onderwerp voor de WRM mogelijk.

Met de voormalige werkwijze werd voorkomen dat aanbieders op basis van lesmateriaal van een andere aanbieder oneigenlijke concurrentie aangingen, zo wordt aangegeven. Nieuwe aanbieders konden immers niet eerst de invulling van andere aanbieders afwachten en later ‘inspringen’. Maar voor de methode die het IBKI aanhield, bleek onvoldoende wettelijke basis te zijn, zo stelt het exameninstituut nu.

Opleider

Alleen de mogelijkheid bieden om bij de start van een nieuw WRM theorie-onderwerp aan te melden, bleek na nadere toetsing van de wet- en regelgeving niet meer gehandhaafd te kunnen worden. “Er bleek onvoldoende wettelijke basis om dergelijke eisen te stellen”, zo laat het IBKI weten. “IBKI moet zorgen voor voldoende kwaliteit, maar heeft geen rol in de marktwerking tussen aanbieders.”

De nieuwe regel gaat per direct in. “Uiteraard dienen de aanbieders aan alle kwaliteitseisen voor de WRM-theoriebijscholing te voldoen”, zo wordt daarbij benadrukt. Op de IBKI-site kunnen potentiële aanbieders vinden welke eisen dat betreft en hoe de certificering van de WRM-theoriebijscholing verloopt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IBKI: WRM-opleider mag ook tussentijds op theorie-onderwerp inschrijven | RijschoolPro

IBKI: WRM-opleider mag ook tussentijds op theorie-onderwerp inschrijven

Opleidingsinstituten kunnen zich vanaf vandaag ook tussentijds als aanbieder voor bestaande theorie-onderwerpen voor de WRM-bijscholing aanmelden. Op die manier mogen ook al eerder goedgekeurde onderwerpen door ze worden aangeboden. Dat laat het IBKI weten. Tot nu toe was aanmelden voor opleiders alleen bij de start van een nieuw theorie-onderwerp voor de WRM mogelijk.

Met de voormalige werkwijze werd voorkomen dat aanbieders op basis van lesmateriaal van een andere aanbieder oneigenlijke concurrentie aangingen, zo wordt aangegeven. Nieuwe aanbieders konden immers niet eerst de invulling van andere aanbieders afwachten en later ‘inspringen’. Maar voor de methode die het IBKI aanhield, bleek onvoldoende wettelijke basis te zijn, zo stelt het exameninstituut nu.

Opleider

Alleen de mogelijkheid bieden om bij de start van een nieuw WRM theorie-onderwerp aan te melden, bleek na nadere toetsing van de wet- en regelgeving niet meer gehandhaafd te kunnen worden. “Er bleek onvoldoende wettelijke basis om dergelijke eisen te stellen”, zo laat het IBKI weten. “IBKI moet zorgen voor voldoende kwaliteit, maar heeft geen rol in de marktwerking tussen aanbieders.”

De nieuwe regel gaat per direct in. “Uiteraard dienen de aanbieders aan alle kwaliteitseisen voor de WRM-theoriebijscholing te voldoen”, zo wordt daarbij benadrukt. Op de IBKI-site kunnen potentiële aanbieders vinden welke eisen dat betreft en hoe de certificering van de WRM-theoriebijscholing verloopt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.