RijbewijsApp, Dation, Gamification, rijopleiding, smartphone

RijbewijsApp introduceert gamification in de rijopleiding

De RijbewijsApp wil leerlingen en hun ouders meer betrekken in de rijopleiding. Naast het tonen van planning en betalingen in de app, wordt ‘gamification’ geïntroduceerd. Hierin worden spelelementen gebruikt om leerlingen te stimuleren om meer in de RijbewijsApp (en dus hun rijopleiding die ze hierin volgen) te doen.

Binnen de gamification die RijbewijsApp heeft toegevoegd hoort nu bijvoorbeeld het behalen van achievements. Hiermee kunnen leerlingen ‘badges’ verdienen als zij bepaalde acties in RijbewijsApp of in de rijopleiding zelf hebben volbracht.

Badges

Enkele voorbeelden van achievements die de leerling kan halen zijn:

  • Quizmaster: wordt behaald wanneer de leerling geslaagd is voor zijn theorie examen
  • Flawless victory!: wordt behaald waneer de leerling 0 fout heeft in de gratis oefen examens
  • Cash master: wordt behaald wanneer de leerling zijn factuur binnen de gestelde betaaltermijn heeft voldaan
  • Friend zone: wordt behaald als de leerling een bekende heeft aangebracht voor een proefles bij de rijschool (dit kan via Facebook, Twitter en Whatsapp middels de RijbewijsApp)

Rijopleiding

Zodra een achievement behaald wordt, krijgt de leerling een splash-screen op het scherm van zijn smartphone te zien. De felicitatietekst is door de rijschool in te stellen en de leerling ziet de ‘badge’ vervolgens oplichten op zijn pagina met achievements in RijbewijsApp. “Het wordt op deze manier leuk om meer gericht te doen in de RijbewijsApp en dus de rijopleiding”, licht Jeroen van Harten, projectleider van RijbewijsApp toe

“Doordat de rijschoolhouder zelf kan bepalen welke achievements aan of uit staan, is de RijbewijsApp zo in te richten zodat het aansluit bij de diensten die de rijschool levert. Geeft een rijschool bijvoorbeeld geen TTT, dan kan de bijbehorende achievement hiervoor worden uitgezet. Zo heeft elke leerling de kans om alle achievements bij zijn rijschool te behalen”. In totaal biedt RijbewijsApp de keuze uit 8 ingestelde achievements.

Rijbewijsapp

RijbewijsApp is een gratis app voor leerlingen die lessen bij een rijschool die gebruikt maakt van Dation. Met de RijbewijsApp kunnen leerlingen hun rijpopleiding op hun telefoon monitoren en bovendien voegt het enkele handige leermiddelen toe aan de rijopleiding, zoals gratis oefentheorie en inzage in de instructiekaart. RijbewijsApp is gratis te downloaden op Apple en Android toestellen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RijbewijsApp introduceert gamification in de rijopleiding | RijschoolPro
RijbewijsApp, Dation, Gamification, rijopleiding, smartphone

RijbewijsApp introduceert gamification in de rijopleiding

De RijbewijsApp wil leerlingen en hun ouders meer betrekken in de rijopleiding. Naast het tonen van planning en betalingen in de app, wordt ‘gamification’ geïntroduceerd. Hierin worden spelelementen gebruikt om leerlingen te stimuleren om meer in de RijbewijsApp (en dus hun rijopleiding die ze hierin volgen) te doen.

Binnen de gamification die RijbewijsApp heeft toegevoegd hoort nu bijvoorbeeld het behalen van achievements. Hiermee kunnen leerlingen ‘badges’ verdienen als zij bepaalde acties in RijbewijsApp of in de rijopleiding zelf hebben volbracht.

Badges

Enkele voorbeelden van achievements die de leerling kan halen zijn:

  • Quizmaster: wordt behaald wanneer de leerling geslaagd is voor zijn theorie examen
  • Flawless victory!: wordt behaald waneer de leerling 0 fout heeft in de gratis oefen examens
  • Cash master: wordt behaald wanneer de leerling zijn factuur binnen de gestelde betaaltermijn heeft voldaan
  • Friend zone: wordt behaald als de leerling een bekende heeft aangebracht voor een proefles bij de rijschool (dit kan via Facebook, Twitter en Whatsapp middels de RijbewijsApp)

Rijopleiding

Zodra een achievement behaald wordt, krijgt de leerling een splash-screen op het scherm van zijn smartphone te zien. De felicitatietekst is door de rijschool in te stellen en de leerling ziet de ‘badge’ vervolgens oplichten op zijn pagina met achievements in RijbewijsApp. “Het wordt op deze manier leuk om meer gericht te doen in de RijbewijsApp en dus de rijopleiding”, licht Jeroen van Harten, projectleider van RijbewijsApp toe

“Doordat de rijschoolhouder zelf kan bepalen welke achievements aan of uit staan, is de RijbewijsApp zo in te richten zodat het aansluit bij de diensten die de rijschool levert. Geeft een rijschool bijvoorbeeld geen TTT, dan kan de bijbehorende achievement hiervoor worden uitgezet. Zo heeft elke leerling de kans om alle achievements bij zijn rijschool te behalen”. In totaal biedt RijbewijsApp de keuze uit 8 ingestelde achievements.

Rijbewijsapp

RijbewijsApp is een gratis app voor leerlingen die lessen bij een rijschool die gebruikt maakt van Dation. Met de RijbewijsApp kunnen leerlingen hun rijpopleiding op hun telefoon monitoren en bovendien voegt het enkele handige leermiddelen toe aan de rijopleiding, zoals gratis oefentheorie en inzage in de instructiekaart. RijbewijsApp is gratis te downloaden op Apple en Android toestellen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.