www.mijnwerkenzekerheid.nl, website, Wet werk en zekerheid

Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid

De overheid heeft een website gelanceerd om zowel werkgevers als werknemers te informeren over de nieuwe Wet werk en zekerheid. Een aantal nieuwe regels gaat in per 1 juli 2015. Door de Wet werk en zekerheid worden de mogelijkheden om lang op tijdelijke contracten te werken beperkt. Ook wordt een transitievergoeding ingevoerd.

Op de website: www.mijnwerkenzekerheid.nl is alle informatie te vinden omtrent de nieuwe regels. Ook zijn er tools beschikbaar zodat mensen meer persoonlijke informatie op maat kunnen krijgen. Zodat duidelijk wordt wat de nieuwe regels voor hen betekenen.

Campagne

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zal in de campagne gebruik gemaakt worden van radiospotjes, Social Media en online advertenties. De campagne is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zo gaan elkaar opvolgende tijdelijke contracten over in een vast contract als een periode van twee jaar wordt overschreden. Nu is dat nog na drie jaar. Op deze manier wordt voorkomen dat werknemers te lang op tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werken waar het om structurele werkzaamheden gaat.

Transitievergoeding

Mensen met een tijdelijk contract krijgen ook recht op een zogenoemde transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. Door de combinatie van de transitievergoeding en het bekorten van de termijn waarna een vast contract ontstaat, wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen eerder vast aan te nemen.

Het ontslagrecht is aangepast, zodat het eenduidiger en vooral ook eerlijker wordt. Nu is het nog zo dat sommige mensen veel geld meekrijgen als ze worden ontslagen en anderen helemaal niets. Ook bij ontslag zullen mensen recht hebben op een transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest. De transitievergoeding kan worden gebruikt voor het sneller vinden van een nieuwe baan als je wordt ontslagen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid | RijschoolPro
www.mijnwerkenzekerheid.nl, website, Wet werk en zekerheid

Overheid lanceert website met regels Wet werk en zekerheid

De overheid heeft een website gelanceerd om zowel werkgevers als werknemers te informeren over de nieuwe Wet werk en zekerheid. Een aantal nieuwe regels gaat in per 1 juli 2015. Door de Wet werk en zekerheid worden de mogelijkheden om lang op tijdelijke contracten te werken beperkt. Ook wordt een transitievergoeding ingevoerd.

Op de website: www.mijnwerkenzekerheid.nl is alle informatie te vinden omtrent de nieuwe regels. Ook zijn er tools beschikbaar zodat mensen meer persoonlijke informatie op maat kunnen krijgen. Zodat duidelijk wordt wat de nieuwe regels voor hen betekenen.

Campagne

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zal in de campagne gebruik gemaakt worden van radiospotjes, Social Media en online advertenties. De campagne is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zo gaan elkaar opvolgende tijdelijke contracten over in een vast contract als een periode van twee jaar wordt overschreden. Nu is dat nog na drie jaar. Op deze manier wordt voorkomen dat werknemers te lang op tijdelijke contracten voor dezelfde werkgever werken waar het om structurele werkzaamheden gaat.

Transitievergoeding

Mensen met een tijdelijk contract krijgen ook recht op een zogenoemde transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst is geëindigd op initiatief van de werkgever. Door de combinatie van de transitievergoeding en het bekorten van de termijn waarna een vast contract ontstaat, wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen eerder vast aan te nemen.

Het ontslagrecht is aangepast, zodat het eenduidiger en vooral ook eerlijker wordt. Nu is het nog zo dat sommige mensen veel geld meekrijgen als ze worden ontslagen en anderen helemaal niets. Ook bij ontslag zullen mensen recht hebben op een transitievergoeding als ze ten minste twee jaar in dienst zijn geweest. De transitievergoeding kan worden gebruikt voor het sneller vinden van een nieuwe baan als je wordt ontslagen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.