Rijinstructeurs in opleiding mogen weer meerijden met praktijkexamen

CBR Rotterdam, herstart. examen, foto van Promedia

Het CBR maakt bekend dat meerijden tijdens praktijkexamens weer is toegestaan voor aspirant-instructeurs. Deze regeling gaat per direct in en komt voort uit de versoepelingen van de laatste persconferentie op 14 januari.

Instructeurs in opleiding die bezig zijn of gaan beginnen met de WRM-stage mogen meerijden tijdens praktijkexamens bij het CBR. Dit was eerder niet toegestaan omdat er maar maximaal twee personen in het lesvoertuig waren toegestaan. Echter is deze regel nu opgeheven voor stagiaires, zodat zij hun opleiding kunnen hervatten.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ook tijdens de les drie personen in het voertuig mogen zitten, indien dit nodig is voor het wegbrengen of ophalen. Tijdens de overige lestijd geldt er een maximum van twee personen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.