Rijexamen

IBKI gaat vaker steekproeven uitvoeren tijdens stages

Instructiekaart, rijexamen, lesauto, rijles,

Het IBKI gaat vaker controleren of de stagiair het volledige portfolio bij zich heeft en of de juiste stagementor aanwezig is. Stagecontroleurs van IBKI stellen steeds vaker vast dat de stagiair enkel het formulier van de huidige les bij zich heeft. Dat kan ervoor zorgen dat de stageles wordt afgekeurd.

Het IBKI meldt dat elke stagiair tijdens zijn of haar stage een steekproef kan verwachten. Bij zo’n steekproef wordt onder andere gecontroleerd of de opgegeven lessen worden gereden en of de (juiste) stagementor aanwezig is.

Volledig portfolio

Op het portfolio dat de stagiair bij zich moet hebben, moeten alle eerder gegeven stagelessen volledig zijn afgetekend, dus met handtekeningen van leerling, stagiair en stagementor/stagebegeleider.

Het viel de stagecontroleurs van het IBKI steeds vaker op dat stagiaires alleen het formulier van de les die gegeven wordt bij zich hebben en niet het gehele portfolio. IBKI vraagt hier aandacht voor. Het niet kunnen tonen van het gehele portfolio kan leiden tot het afkeuren van één of meer gegeven stagelessen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.