Interview

‘De opleiding van drie maanden kwam perfect uit, ook voor de rijschool’

Rijinstructeur by Jongepier is eind 2021 begonnen met de Super Spoedopleiding waarbij je in drie maanden je bevoegdheid kunt halen voor rijinstructeur B. De eersten zijn inmiddels geslaagd, waaronder Martin van Veldhuizen. Hij wil nu les gaan geven in code 95. We spraken hem over zijn passie voor vrachtauto’s en de opleiding bij Jongepier. “Ik dacht dat het heel zwaar zou zijn, maar eenmaal begonnen was het juist erg leuk.”

In zijn werk als reclameman kwam Martin terecht bij Rijschool Roordink in Putten waar hij vrachtauto’s moest beplakken. Toen hij op een gegeven moment dacht dat het handig zou zijn de vrachtwagens ook te kunnen besturen tijdens zijn werk, kon hij zijn rijbewijs halen bij de rijschool. In ruil ontwierp hij voor hen een nieuwe huisstijl. “Ik heb vervolgens 2,5 jaar als vrachtautochauffeur gewerkt en daarna nog een jaar als planner.”

Martin bleef in contact met Rijschool Roordink die hem al eerder probeerde over te halen voor hen te komen werken. “Ik raakte op een gegeven moment uitgekeken op mijn baan en heb ze toen een berichtje gestuurd of ze wilden praten. Dat hebben we gedaan en we waren het verdacht snel met elkaar eens.”

Super Spoedopleiding

“Toen ik hoorde dat de opleiding tot rijinstructeur wel een jaar kon duren, dacht ik: dat is heftig.” Zijn nieuwe werkgever stelde voor om de Super Spoedopleiding te doen bij Jongepier, zodat hij snel aan het werk kan. “Niet geschoten is altijd mis, dacht ik. Ik was nieuw in de rijschoolwereld en wist niet wat ik moest verwachten, maar dat de opleiding maar drie maanden duurde was eigenlijk perfect voor mij.”

In plaats van een weekenddag naar school, naast je baan, ga je met de Super Spoedopleiding drie dagen in de week naar de opleiding. Hierdoor leer je hetzelfde, maar in een kortere tijd. “Het leek aan het begin heftig, maar toen ik eenmaal was begonnen was het goed te doen. Je schiet er zo doorheen.”

Martin wil wel de kanttekening erbij maken dat je wel echt de tijd moet nemen voor de opleiding en het niet combineren met een fulltime baan. “Ik kreeg vanuit de rijschool ook wel echt de ruimte om de opleiding te doen en dat heb je ook echt nodig. De eerste twee maanden ging ik drie dagen in de week naar school en leerde ik drie dagen thuis. Als je ernaast nog 40 uur werkt, gaat het je niet lukken. Je moet echt twee maanden fulltime student zijn.”

Code 95

Doordat Martin zijn stage in anderhalve week kon lopen bij Rijschool Roordink, had hij zijn bevoegdheid snel op zak. Hierdoor kon hij meteen door naar het volgende plan: Categorie C behalen en vervolgens lesgeven in code 95. “Ik ben mijn leven lang al enthousiast van vrachtauto’s en alles wat erbij komt kijken”, vertelt Martin. Waar die passie vandaan komt? “Geen idee, niemand in mijn familie was met transport bezig. Maar als klein kind speelde ik al met oude trucks, later op de skelter. Ik vind het gewoon indrukwekkend hoe groot en lomp zo’n ding is.”

Doordat Jongepier de examens snel kon inplannen en de rappe afhandeling van het IBKI, hoopt Martin eind deze maand al zijn C-bevoegdheid op zak te hebben. “Ik wil mijn ervaring inzetten voor een nieuwe generatie chauffeurs en mijn passie met hen delen. Dat is nergens mooier dan in dit vak.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “‘De opleiding van drie maanden kwam perfect uit, ook voor de rijschool’”

ronald broersma|18.03.22|11:02

This is an add.

Mart Kuiper|21.03.22|20:17

Yep, een add waar je voor moet betalen om het te kunnen lezen….we hebben dan wel een dieptepunt bereikt hier.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘De opleiding van drie maanden kwam perfect uit, ook voor de rijschool’ | RijschoolPro
Interview

‘De opleiding van drie maanden kwam perfect uit, ook voor de rijschool’

Rijinstructeur by Jongepier is eind 2021 begonnen met de Super Spoedopleiding waarbij je in drie maanden je bevoegdheid kunt halen voor rijinstructeur B. De eersten zijn inmiddels geslaagd, waaronder Martin van Veldhuizen. Hij wil nu les gaan geven in code 95. We spraken hem over zijn passie voor vrachtauto’s en de opleiding bij Jongepier. “Ik dacht dat het heel zwaar zou zijn, maar eenmaal begonnen was het juist erg leuk.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “‘De opleiding van drie maanden kwam perfect uit, ook voor de rijschool’”

ronald broersma|18.03.22|11:02

This is an add.

Mart Kuiper|21.03.22|20:17

Yep, een add waar je voor moet betalen om het te kunnen lezen….we hebben dan wel een dieptepunt bereikt hier.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.