Tankstation TotalEnergies Wagenaar plaatst fotocabine voor online verlengen rijbewijs

Tankstation TotalEnergies Wagenaar plaatst fotocabine voor online verlengen rijbewijs

De fotocabine in het tankstation in Ureterp Foto: ME Group/LinkedIn

Bij het tankstation TotalEnergies Wagenaar in het Friese Ureterp is een fotocabine geplaatst die rechtstreeks in verbinding staat met de RDW. Hierdoor kunnen mensen vanaf 1 november een foto maken en hun rijbewijs direct online verlengen in het tankstation.

In steeds meer gemeenten is het mogelijk om het rijbewijs online te verlengen, zo ook binnenkort in Ureterp in de gemeente Opsterland. Marcel Boers is accountmanager bij ME Group en vertelt over deze nieuwe ontwikkelingen en de fotocabines in het tankstation: “Tankstations zijn op zoek naar andere mogelijkheden van dienstverlening dan alleen de verkoop van brandstof, omdat de vraag hiernaar natuurlijk achteruit loopt door onder andere de opkomst van elektrische auto’s.”

“We raakten met elkaar in gesprek over deze zoektocht naar extra dienstverlening en zo kwamen onze fotocabines aan bod. Sinds anderhalf jaar kunnen rijbewijzen via deze cabines worden verlengd en aangezien het online verlengen in de gemeente Opsterland vanaf november ook een optie wordt, was het een logisch besluit”, vervolgt Boers.

Software samen ontwikkeld

Hoewel de cabine in Ureterp al langere tijd in de tankshop stond, kan men vanaf 1 november dus ook gebruik maken van de software van de RDW om het rijbewijs te verlengen. De software is door de RDW en ME Group samen ontwikkeld, zegt Boers. “Mensen kunnen een foto maken in de cabine in het tankstation en twee dagen later hun rijbewijs ophalen bij de gemeente. Daarnaast zijn tankstations langer en vaker open dan gemeentehuizen, waardoor het makkelijker wordt om tijdig je rijbewijs te verlengen.”

Al bij ruim 70% van alle gemeenten kan het rijbewijs inmiddels online verlengd worden, blijkt uit het Centraal Rijbewijzenregister van de RDW. Steeds meer mensen doen dit ook: dit jaar al 119.870 keer, meer dan in 2021 (106.695) en 2020 (65.342). “De RDW-software in de fotocabine wordt door heel veel gemeenten omarmd. De werkzaamheden voor de medewerkers van de gemeente worden hier namelijk door verlicht. Ook daar hebben ze te maken met een personeelstekort en deze cabine biedt hen uitkomst”, aldus Boers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.