Pas op voor Camiel Eurlings!

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaat het knoeien met kilometertellerstanden aan banden leggen. Het wordt verboden de kilometertellerstand te veranderen, behalve door erkende bedrijven. Bovendien geeft de minister het advies om de van de stand van kilometertellers van het private NAP over te dragen naar de publieke RDW.

Het doel van de maatregel: de maatschappelijke schade aanpakken. “Een beperking met ten minste enige tientallen miljoenen euro’s per jaar kan hiermee worden bereikt,” verwacht Eurlings.

De kilometerstand is belangrijk voor de waardebepaling van een auto. Volgens onderzoek is er momenteel bij zo’n vijf procent van de auto’s gesleuteld aan de kilometerteller.

De Stichting NAP laat weten de beslissing van de minister positief te vinden. “Zowel voor de branche als voor de consument is dit een positieve beslissing, waarmee de bestrijding van tellerfraude in een nieuwe fase is beland.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pas op voor Camiel Eurlings! | RijschoolPro

Pas op voor Camiel Eurlings!

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaat het knoeien met kilometertellerstanden aan banden leggen. Het wordt verboden de kilometertellerstand te veranderen, behalve door erkende bedrijven. Bovendien geeft de minister het advies om de van de stand van kilometertellers van het private NAP over te dragen naar de publieke RDW.

Het doel van de maatregel: de maatschappelijke schade aanpakken. “Een beperking met ten minste enige tientallen miljoenen euro’s per jaar kan hiermee worden bereikt,” verwacht Eurlings.

De kilometerstand is belangrijk voor de waardebepaling van een auto. Volgens onderzoek is er momenteel bij zo’n vijf procent van de auto’s gesleuteld aan de kilometerteller.

De Stichting NAP laat weten de beslissing van de minister positief te vinden. “Zowel voor de branche als voor de consument is dit een positieve beslissing, waarmee de bestrijding van tellerfraude in een nieuwe fase is beland.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.