APK keuring eenvoudiger, maar niet goedkoper

Vanaf vrijdag wordt de Algemene Periodieke Keuring voor auto`s een stuk eenvoudiger. Auto-eigenaren zullen dat echter niet in hun portemonnee voelen. Dat is opmerkelijk, daar de gemiddelde keuring volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer gemiddeld drie euro goedkoper kan plaatsvinden.

De Bovag, de bond van garagehouders, verwacht niet dat de keuring goedkoper zal worden. Zo moet nu voortaan ook de bandenspanning worden gecontroleerd. Wanneer die te laag is, moeten de banden worden opgepompt en dat kost tijd en dus geld, aldus de Bovag.

De gemiddelde keuring wordt door de ANWB geschat op 40 euro voor een benzineauto en 65 euro voor een dieselauto. Er bestaan geen minimum- of maximumprijzen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.