Klant is koning bij Syntus

LAREN: Een streekbus van vervoerder Syntus passeert door de sneeuw in het Gelderse Laren vrijdagmiddag. De vervoerder legde het vervoer op de weg en over het spoor stil vanwege de hevige sneeuwval. ANP FOTO/VINCENT JANNINK

Openbaar Vervoerbedrijf Syntus rijdt sinds kort met 26 nieuwe bussen in de Achterhoek. Ze zijn allemaal voorzien van lage vloeren. Met de instroom van deze nieuwe bussen zijn nu alle bussen in Gelderland voorzien van lage vloeren, waardoor het voor passagiers makkelijker in- en uitstappen is.

Naast het gemak bij het in- en uitstappen zijn de nieuwe bussen ook beter voor het milieu. Dit laatste heeft de provincie Gelderland er toe overgehaald om de financiering mede mogelijk te maken.

De nieuwe bussen zijn twaalf meter lang en voorzien van een hoogwaardige motor, die een zuinig brandstofverbruik combineert met een forse reductie van de uitstoot van CO2 en fijnstof.

Bij de keuze voor een nieuwe bus hebben de klanten en consumentenorganisaties een belangrijke stem gehad. Middels enquêtes is uiteindelijk gekozen voor de Syntus-ambassador.

Overigens niet onbelangrijk: ook de chauffeurs hebben eerst mogen testen naar welke bus hun voorkeur uitging. Nu maar hopen dat deze klantvriendelijkheid van Syntus ook door de passagiers wordt gewaardeerd.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.