Eurlings en Bijleveld: maximumtarief voor rijbewijzen

HAARLEM – Rijles bij autorijschool Snelweg in Haarlem. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Maandag kwam in het nieuws dat de prijzen voor rijbewijzen per gemeente enorm kunnen verschillen. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken hebben overeenstemming bereikt over het vaststellen van een maximumtarief dat gemeenten mogen vragen voor een rijbewijs.

Dit om tegen te gaan dat de kostenverschillen hierin te groot worden. Hiermee willen zij een halt toebrengen aan de grote kostenverschillen die er voor het rijbewijs tussen gemeenten bestaan. Eurlings en Bijleveld vinden deze kostenverschillen veel te groot.

Het maximumtarief staat overigens nog niet vast. Eurlings gaat een onderzoek instellen wat uiteindelijk moet leiden tot een tarief, waarmee gemeenten de kosten kunnen dekken die met het afgeven van rijbewijzen gemoeid zijn.

De verwachting is dat dit alles medio 2010 bekend zal worden. De rijkskostencomponent bestaat uit een vast bedrag van € 8,75 per rijbewijs. De Gemeentewet staat nu gemeenten toe om alle directe en indirecte kosten op te nemen in de gemeentelijke leges, wat dus leidt tot verschillen oplopend tot ongeveer 40 (!) euro….

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings en Bijleveld: maximumtarief voor rijbewijzen | RijschoolPro

Eurlings en Bijleveld: maximumtarief voor rijbewijzen

HAARLEM – Rijles bij autorijschool Snelweg in Haarlem. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Maandag kwam in het nieuws dat de prijzen voor rijbewijzen per gemeente enorm kunnen verschillen. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken hebben overeenstemming bereikt over het vaststellen van een maximumtarief dat gemeenten mogen vragen voor een rijbewijs.

Dit om tegen te gaan dat de kostenverschillen hierin te groot worden. Hiermee willen zij een halt toebrengen aan de grote kostenverschillen die er voor het rijbewijs tussen gemeenten bestaan. Eurlings en Bijleveld vinden deze kostenverschillen veel te groot.

Het maximumtarief staat overigens nog niet vast. Eurlings gaat een onderzoek instellen wat uiteindelijk moet leiden tot een tarief, waarmee gemeenten de kosten kunnen dekken die met het afgeven van rijbewijzen gemoeid zijn.

De verwachting is dat dit alles medio 2010 bekend zal worden. De rijkskostencomponent bestaat uit een vast bedrag van € 8,75 per rijbewijs. De Gemeentewet staat nu gemeenten toe om alle directe en indirecte kosten op te nemen in de gemeentelijke leges, wat dus leidt tot verschillen oplopend tot ongeveer 40 (!) euro….

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.