De ’taxi-oorlog’: “Het is aan de politie”

RTV Oost kwam eerder deze week met het bericht naar buiten dat er een vermeende taxi-oorlog gaande zou zijn in Enschede en dan met name bij het station.

Verkeerspro.nl zocht contact met Peter de Vries, directeur van Twente Personenvervoer, een van de grotere taxibedrijven in Enschede en omgeving. De Vries wilde niet direct bevestigen dat er wantoestanden plaatsvinden, maar ook hij realiseert zich dat het niet allemaal op rolletjes loopt.

“Er gebeuren daar zeker dingen die niet horen. Wij hebben onze chauffeurs echter opdracht gegeven om netjes te handelen en de politie te bellen als er dingen voorvallen.”

Er werd door RTV Oost zelfs gesproken over slaande chauffeurs. “Maar dat is aan justitie,” is De Vries helder.

Twente Personenvervoer heeft als grote onderneming diverse contracten lopen. “Maar ook ik moet zorgen dat ik voor al mijn mensen werk heb,” referende aan de vraag of het vooral de kleine ‘jongens’ in de branche zijn, die moeite hebben met de mindere tijden.

In Enschede, net als in vele andere plaatsen, zijn er simpelweg meer taxi’s dan passagiers. “En dan moet je creatief zijn met je diensten aanbieden, Schiphol gaat nu nachttreinen laten rijden vanaf het najaar, dat is voor ons ook een tegenvaller, maar dat los ik niet op door met een auto op het spoor te gaan staan. Ik zal creatief moeten zijn en weer een betere dienst aan moeten bieden, zodat de mensen niet om ons heen kunnen.”

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De ’taxi-oorlog’: “Het is aan de politie” | RijschoolPro

De ’taxi-oorlog’: “Het is aan de politie”

RTV Oost kwam eerder deze week met het bericht naar buiten dat er een vermeende taxi-oorlog gaande zou zijn in Enschede en dan met name bij het station.

Verkeerspro.nl zocht contact met Peter de Vries, directeur van Twente Personenvervoer, een van de grotere taxibedrijven in Enschede en omgeving. De Vries wilde niet direct bevestigen dat er wantoestanden plaatsvinden, maar ook hij realiseert zich dat het niet allemaal op rolletjes loopt.

“Er gebeuren daar zeker dingen die niet horen. Wij hebben onze chauffeurs echter opdracht gegeven om netjes te handelen en de politie te bellen als er dingen voorvallen.”

Er werd door RTV Oost zelfs gesproken over slaande chauffeurs. “Maar dat is aan justitie,” is De Vries helder.

Twente Personenvervoer heeft als grote onderneming diverse contracten lopen. “Maar ook ik moet zorgen dat ik voor al mijn mensen werk heb,” referende aan de vraag of het vooral de kleine ‘jongens’ in de branche zijn, die moeite hebben met de mindere tijden.

In Enschede, net als in vele andere plaatsen, zijn er simpelweg meer taxi’s dan passagiers. “En dan moet je creatief zijn met je diensten aanbieden, Schiphol gaat nu nachttreinen laten rijden vanaf het najaar, dat is voor ons ook een tegenvaller, maar dat los ik niet op door met een auto op het spoor te gaan staan. Ik zal creatief moeten zijn en weer een betere dienst aan moeten bieden, zodat de mensen niet om ons heen kunnen.”

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.