Geen week zonder geweld in het personenvervoer (6)

Verkeerspro.nl gaat wekelijks een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Vrijdag

De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige taxichauffeur uit Eindhoven op de taxistandplaats op het station aangehouden. Hij zou even daarvoor een collega-taxichauffeur tijdens een ruzie om een standplaats geschopt en geslagen hebben.

De verdachte en de 38-jarige collega uit Gemert waren het met elkaar oneens wie van hen vooraan mocht staan op de taxistandplaats. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Zondag

Een zwarte dag voor de taxibranche in Nederland. Verkeerspro.nl heeft er al uitgebreid over bericht, maar in de nacht van zaterdag op zondag heeft een taxichauffeur een klant dermate hard geslagen dat deze is overleden.

De dader is inmiddels ingerekend door de politie en zit nog altijd vast. Het incident vond plaats op het Leidseplein, een plaats waar het al langer rommelt met taxi’s.

Volgens getuigen zou het uiteindelijke slachtoffer al eerder bonje hebben gemaakt met enkele andere taxichauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.