Personeel CBR maakt op vrijwillige basis achterstanden goed

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Personeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) werkt op vrijwillige basis vijf zaterdagen over om achterstanden bij medische keuringen weg te werken.

Deze aanpak past in een pakket maatregelen om lange wachttijden voor het krijgen van een rijbewijs tegen te gaan.

“Hier zijn we er van overtuigd,” zegt hoofd Medische zaken Ruud Bredewoud in het NRC Handelsblad. “Dat we wachttijden van langer dan vier maanden naar onze klanten toe niet kunnen maken.”

Het probleem van de lange wachttijden is het afgelopen jaar met regelmaat onderwerp van discussie geweest binnen de politiek, voor het CBR reden genoeg om dit aan te pakken.

Begin dit jaar is uitgesproken dat alle verzoeken binnen vier maanden moeten zijn ingewilligd, een mooie uitdaging daar het aantal aanvragen met tien procent is gestegen.

Uiteindelijk wil het CBR wachttijden voor verschillende doelgroepen apart vaststellen, zodat er voor de verschillende groepen meer duidelijkheid komt over die tijd die het duurt om een nieuw rijbewijs te krijgen.Het CBR krijgt jaarlijks ruim 550.000 aanvragen voor een nieuw rijbewijs. Daarvan zijn ongeveer 200.000 aanvragen van mensen zonder bijzonderheden. Van de resterende 350.000 zijn 170.000 aanvragen van 70-plussers en de overige zijn aanvragen van beroepschauffeurs of mensen met een handicap.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.