Gratis Rijstijl Test bij BOVAG-rijscholen

Automobilisten kunnen vanaf volgende week gratis hun rijstijl laten testen bij meer dan zeventig BOVAG-rijscholen in heel Nederland.

De Rijstijl Test is een toets waarmee de kans op het veroorzaken van ongelukken kan worden vastgesteld. De rijstijl van de bestuurder wordt in kaart gebracht op een simulator. Daarbij wordt de kandidaat beoordeeld op veilig én brandstofbesparend rijgedrag. Na afloop krijgt de automobilist tips om zijn rijstijl waar nodig aan te passen.

Veel bestuurders nemen risico’s in het verkeer zonder zich daarvan bewust te zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. Een rijstijltest op de simulator biedt gedetailleerd inzicht in het eigen rijgedrag.

Uit onafhankelijk onderzoek van Technische Universiteit Delft blijkt dat met behulp van de Rijstijl Test kan worden bepaald welke bestuurders een verhoogde kans hebben een ongeluk te veroorzaken. Het onderzoek is uitgevoerd met gegevens van 850 proefpersonen. Daarnaast kan met de Rijstijl Test worden bekeken of de rijstijl tot onnodig hoog brandstofverbruik leidt.

De Nationale Rijstijl Test is een samenwerkingsproject van BOVAG Rijscholen, Green Dino (leverancier simulatoren), Het Nieuwe Rijden (SenterNovem), Polis Direct, Bovemij Verzekeringen, TU Delft, Sjaak de Conick Traffic Management en Veilig Verkeer Nederland.

Op www.rijstijltest.nl kunnen automobilisten zien welke rijscholen in hun omgeving de Rijstijl Test afnemen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gratis Rijstijl Test bij BOVAG-rijscholen | RijschoolPro

Gratis Rijstijl Test bij BOVAG-rijscholen

Automobilisten kunnen vanaf volgende week gratis hun rijstijl laten testen bij meer dan zeventig BOVAG-rijscholen in heel Nederland.

De Rijstijl Test is een toets waarmee de kans op het veroorzaken van ongelukken kan worden vastgesteld. De rijstijl van de bestuurder wordt in kaart gebracht op een simulator. Daarbij wordt de kandidaat beoordeeld op veilig én brandstofbesparend rijgedrag. Na afloop krijgt de automobilist tips om zijn rijstijl waar nodig aan te passen.

Veel bestuurders nemen risico’s in het verkeer zonder zich daarvan bewust te zijn. Dit heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. Een rijstijltest op de simulator biedt gedetailleerd inzicht in het eigen rijgedrag.

Uit onafhankelijk onderzoek van Technische Universiteit Delft blijkt dat met behulp van de Rijstijl Test kan worden bepaald welke bestuurders een verhoogde kans hebben een ongeluk te veroorzaken. Het onderzoek is uitgevoerd met gegevens van 850 proefpersonen. Daarnaast kan met de Rijstijl Test worden bekeken of de rijstijl tot onnodig hoog brandstofverbruik leidt.

De Nationale Rijstijl Test is een samenwerkingsproject van BOVAG Rijscholen, Green Dino (leverancier simulatoren), Het Nieuwe Rijden (SenterNovem), Polis Direct, Bovemij Verzekeringen, TU Delft, Sjaak de Conick Traffic Management en Veilig Verkeer Nederland.

Op www.rijstijltest.nl kunnen automobilisten zien welke rijscholen in hun omgeving de Rijstijl Test afnemen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.