Verkeersschool VDR vol lof over software Dation

Het is een must als je een rijschool hebt: een goed softwaresysteem om alles bij te houden. Verkeerspro.nl sprak met Joke van Doorn van Verkeersschool VDR, die lovend is over het softwarepakket dat zij gebruiken.

Bijzonder aan Verkeersschool VDR is dat het werkt met franchisers, in principe dus zelfstandigen. Een franchiser moet zijn eigen adminstratie voeren. “Met dit systeem is het mogelijk om dit te doen, terwijl de rijschool de planning toch centraal kan houden, Dation is in die zin dus ideaal voor een franchise-onderneming.”

Verkeersschool VDR werkt al ruim vier jaar met Dation. “Het kunnen er ook vijf zijn, zo snel gaat het,” zegt Van Doorn, die de administratie verzorgt voor de achttien instructeurs tellende rijschool.

“Twaalf van hen werken met Dation, de andere zes zijn part-timers.” Dation is software, speciaal gericht op rijscholen.

Van Doorn: “Er zijn veel aanbieders. Wij hebben ook alle programma’s bekeken, maar het grote voordeel van Dation is dat de instructeurs in de auto alles bij kunnen houden. De afspraken die zij maken in de auto zien wij op kantoor dan direct terug. Hierdoor komt het eigenlijk nooit voor dat er dubbele afspraken worden gepland.”

Verkeersschool VDR merkt dan ook dat de planning met Dation eenvoudiger is geworden. “Buiten dat we nooit dubbele afspraken hebben, is het ook handig omdat we de examens er ver vooruit inzetten.”

Naast het planningssysteem benut VDR ook de financiële component van de software. “Vanuit Dation verzorgen wij ook onze financiën en doen we de facturatie.”

Enkel positivisme dus vanuit Van Doorn al heeft ze nog wel een aantal tips voor Dation. “Ik zou graag een etikettenadruksysteem hebben, nu moet ik alle adressen apart selecteren.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.