Ambulance-organisaties denken aan ambulance-simulator

Ambulancepersoneel moet zich regelmatig laten bijscholen, maar dat gebeurt puur theoretisch. In de ambulance-simulator zijn de trainingsomstandigheden realistisch. Een digitale pop is de patiënt, en met computersystemen wordt in de gaten gehouden wat het ambulancepersoneel ermee doet. Als het mis gaat, kan steeds opnieuw worden geoefend.

De simulator kost ongeveer een miljoen euro. Dat is een gloednieuwe techniek, gebaseerd op trainingsmethoden in de luchtvaart, waarbij levensechte situaties worden nagebootst. Vijf regionale ambulance-organisaties in Limburg, Overijssel, Friesland, en Drenthe willen hem samen gaan kopen, maar eerst willen ze weten wat hun personeel van de simulator vindt. Daarom zijn ze nu op toernee met de simulator. Ambulance-personeel krijgt een eerste kennismaking en als die bevalt, willen de organisaties hem gezamenlijk aanschaffen.

De simulator kan helpen bij enkele belangrijke problemen die spelen in de ambulance-wereld, zoals agressie. Acteurs komen dan de hulpverlening verstoren. De camera’s registeren hoe het personeel daarop reageert. En dat kan dan weer worden geëvalueerd. Iets anders dat speelt is de fysieke belasting van het ambulance-personeel. De training kan laten zien wat medewerkers verkeerd doen en ze helpen hun houding te verbeteren.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ambulance-organisaties denken aan ambulance-simulator | RijschoolPro

Ambulance-organisaties denken aan ambulance-simulator

Ambulancepersoneel moet zich regelmatig laten bijscholen, maar dat gebeurt puur theoretisch. In de ambulance-simulator zijn de trainingsomstandigheden realistisch. Een digitale pop is de patiënt, en met computersystemen wordt in de gaten gehouden wat het ambulancepersoneel ermee doet. Als het mis gaat, kan steeds opnieuw worden geoefend.

De simulator kost ongeveer een miljoen euro. Dat is een gloednieuwe techniek, gebaseerd op trainingsmethoden in de luchtvaart, waarbij levensechte situaties worden nagebootst. Vijf regionale ambulance-organisaties in Limburg, Overijssel, Friesland, en Drenthe willen hem samen gaan kopen, maar eerst willen ze weten wat hun personeel van de simulator vindt. Daarom zijn ze nu op toernee met de simulator. Ambulance-personeel krijgt een eerste kennismaking en als die bevalt, willen de organisaties hem gezamenlijk aanschaffen.

De simulator kan helpen bij enkele belangrijke problemen die spelen in de ambulance-wereld, zoals agressie. Acteurs komen dan de hulpverlening verstoren. De camera’s registeren hoe het personeel daarop reageert. En dat kan dan weer worden geëvalueerd. Iets anders dat speelt is de fysieke belasting van het ambulance-personeel. De training kan laten zien wat medewerkers verkeerd doen en ze helpen hun houding te verbeteren.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.