‘Invoering bromfietspraktijkexamen opnieuw uitgesteld’

Uit betrouwbare bron is zojuist gebleken dat de invoering van het bromfietspraktijkexamen geen doorgang zal vinden op 1 januari 2010, meldt BOVAG Rijscholen. Sinds een half jaar werd deze datum gehanteerd als ingangsdatum voor het praktijkexamen AM2 en AM4. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Minister van Verkeer en Waterstaat de Tweede Kamer binnenkort informeren over het uitstel. Als mogelijke nieuwe ingangsdatum wordt 1 maart 2010 genoemd.

BOVAG Rijscholen is onaangenaam verrast door het uitstel. Manager Frans Bastiaansen in een bericht richting de rijscholen: “Een aantal leden van BOVAG Rijscholen heeft geïnvesteerd in zaken als lesbromfietsen, opleiding van medewerkers en promotiemateriaal. Zij worden gedupeerd door de omzetderving die optreedt vanwege dit uitstel. Zowel voor de rijscholen als voor leerlingen breekt nu een periode van onduidelijkheid aan.” De oorzaak van dit herhaalde uitstel ligt niet bij de branche: rijscholen en CBR staan immers klaar  om respectievelijk de lessen en examens voor het AM-rijbewijs te verzorgen.

Zoals bekend dringt BOVAG Rijscholen aan op het achterwege laten van de automaataantekening in het rijbewijs voor kandidaten die op een bromfiets met automatische transmissie examen doen. Ook heeft BOVAG het Ministerie gevraagd het examentarief van het CBR te verlagen en het noemen van van het totaalbedrag voor opleiding en examen (nu € 392,-) achterwege te laten.

Grootste struikelblok bij de praktijklessen op de  bromfiets is het vrijlaten van het aantal leerlingen dat tegelijk mag lessen. BOVAG vindt meer dan twee leerlingen tegelijk gevaarlijk en onaanvaardbaar. De Minister denkt daar anders over en gaat er van uit dat bromfietspraktijkles aan vier leerlingen tegelijk kan worden gegeven.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Invoering bromfietspraktijkexamen opnieuw uitgesteld’ | RijschoolPro

‘Invoering bromfietspraktijkexamen opnieuw uitgesteld’

Uit betrouwbare bron is zojuist gebleken dat de invoering van het bromfietspraktijkexamen geen doorgang zal vinden op 1 januari 2010, meldt BOVAG Rijscholen. Sinds een half jaar werd deze datum gehanteerd als ingangsdatum voor het praktijkexamen AM2 en AM4. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Minister van Verkeer en Waterstaat de Tweede Kamer binnenkort informeren over het uitstel. Als mogelijke nieuwe ingangsdatum wordt 1 maart 2010 genoemd.

BOVAG Rijscholen is onaangenaam verrast door het uitstel. Manager Frans Bastiaansen in een bericht richting de rijscholen: “Een aantal leden van BOVAG Rijscholen heeft geïnvesteerd in zaken als lesbromfietsen, opleiding van medewerkers en promotiemateriaal. Zij worden gedupeerd door de omzetderving die optreedt vanwege dit uitstel. Zowel voor de rijscholen als voor leerlingen breekt nu een periode van onduidelijkheid aan.” De oorzaak van dit herhaalde uitstel ligt niet bij de branche: rijscholen en CBR staan immers klaar  om respectievelijk de lessen en examens voor het AM-rijbewijs te verzorgen.

Zoals bekend dringt BOVAG Rijscholen aan op het achterwege laten van de automaataantekening in het rijbewijs voor kandidaten die op een bromfiets met automatische transmissie examen doen. Ook heeft BOVAG het Ministerie gevraagd het examentarief van het CBR te verlagen en het noemen van van het totaalbedrag voor opleiding en examen (nu € 392,-) achterwege te laten.

Grootste struikelblok bij de praktijklessen op de  bromfiets is het vrijlaten van het aantal leerlingen dat tegelijk mag lessen. BOVAG vindt meer dan twee leerlingen tegelijk gevaarlijk en onaanvaardbaar. De Minister denkt daar anders over en gaat er van uit dat bromfietspraktijkles aan vier leerlingen tegelijk kan worden gegeven.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.