Bezoekers Verkeerspro.nl geen voorstander van kilometerheffing

ARNHEM – Het verkeer loopt vrijdagmiddag vast op de A325 richting Gelredome in Arnhem, waar ’s avonds het eerste van twee Symphonica in Rosso-concerten met Diana Ross. De avondspits is vrijdag drukker dan normaal, onder meer wegens vakantieverkeer. Rond vier uur stond er circa 300 kilometer file, aldus de ANWB. Vrijdag sloten de scholen in […]

Gaat het door of gaat het niet door? En zo ja, in welke vorm en voor welk bedrag per kilometer? De kilometerheffing is de laatste weken onderwerp van gesprek en Verkeerspro.nl opende hierover een poll.

Bent u voor of tegen de invoering van de kilometerheffing was de vraag? De uitkomst biedt weinig ruimte voor twijfel. 73% is tegen en slechts 27% is voor. De uitslag lijkt een prima weergave van de gedachte van het volk, er is namelijk meer commentaar dan lof voor de mogelijke invoering van de kilometerheffing.

En zeker het spitstarief zorgt voor veel commotie. Extra betalen op het moment dat je in de spits op de weg zit. Het lijkt praktisch gezien een leuke oplossing om het fileprobleem tegen te gaan, maar er wordt wel voorbij gegaan aan één punt: wat als je genoodzaakt bent om in de spits op de weg te zitten? Bij sommige beroepen zijn er geen andere opties en om al dat ‘verkeer’ naar het openbaar vervoer te krijgen, is er nog een forse investering nodig.

Het lijkt op korte termijn dan ook niet haalbaar om dit alles te realiseren. Het plan van kilometerheffing zal in de praktijk weer een extra belasting voor de automobilist zijn. Enerzijds valt deze extra belasting goed te praten, anderzijds moet niet voorbij worden gegaan aan het feit dat een groot deel van de bevolking, zeker op bepaalde momenten, afhankelijk is van de auto (ook in de spits).

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bezoekers Verkeerspro.nl geen voorstander van kilometerheffing | RijschoolPro

Bezoekers Verkeerspro.nl geen voorstander van kilometerheffing

ARNHEM – Het verkeer loopt vrijdagmiddag vast op de A325 richting Gelredome in Arnhem, waar ’s avonds het eerste van twee Symphonica in Rosso-concerten met Diana Ross. De avondspits is vrijdag drukker dan normaal, onder meer wegens vakantieverkeer. Rond vier uur stond er circa 300 kilometer file, aldus de ANWB. Vrijdag sloten de scholen in […]

Gaat het door of gaat het niet door? En zo ja, in welke vorm en voor welk bedrag per kilometer? De kilometerheffing is de laatste weken onderwerp van gesprek en Verkeerspro.nl opende hierover een poll.

Bent u voor of tegen de invoering van de kilometerheffing was de vraag? De uitkomst biedt weinig ruimte voor twijfel. 73% is tegen en slechts 27% is voor. De uitslag lijkt een prima weergave van de gedachte van het volk, er is namelijk meer commentaar dan lof voor de mogelijke invoering van de kilometerheffing.

En zeker het spitstarief zorgt voor veel commotie. Extra betalen op het moment dat je in de spits op de weg zit. Het lijkt praktisch gezien een leuke oplossing om het fileprobleem tegen te gaan, maar er wordt wel voorbij gegaan aan één punt: wat als je genoodzaakt bent om in de spits op de weg te zitten? Bij sommige beroepen zijn er geen andere opties en om al dat ‘verkeer’ naar het openbaar vervoer te krijgen, is er nog een forse investering nodig.

Het lijkt op korte termijn dan ook niet haalbaar om dit alles te realiseren. Het plan van kilometerheffing zal in de praktijk weer een extra belasting voor de automobilist zijn. Enerzijds valt deze extra belasting goed te praten, anderzijds moet niet voorbij worden gegaan aan het feit dat een groot deel van de bevolking, zeker op bepaalde momenten, afhankelijk is van de auto (ook in de spits).

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.