Wéér groei van scooterverkoop in Nederland

Ondanks de recessie in Nederland is het aantal verkochte brom- en snorfietsen het afgelopen jaar gegroeid. De stijging van 2,5 procent is boven verwachting.

Uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en bureau VWE blijkt dat er ruim 95.000 scooters verkocht zijn in 2009, dat is een verdubbeling ten opzichte van drie jaar geleden. Destijds stokte de verkoop op 50.000 stuks.

Vrijwel alle nieuwe scooters zijn uitgerust met een relatief stille en schone viertaktmotor, terwijl inmiddels ook al ruim vier procent van de nieuwe snorfietsen elektrisch is aangedreven.

Verkeerspro.nl sprak over de cijfers met Hans Schreuder, importeur van Kymco in Nederland. “De cijfers kloppen en gaan ook op voor ons. De totale groei van de markt was het afgelopen jaar minder, maar we zitten nog steeds in de plus.”

Een plus die niet verwacht was, geeft Schreuder heel eerlijk aan. “Vanwege de recessie hadden we ingezet op een stabilisatie van de markt, zeker ook omdat er ook minder motorfietsten en auto’s worden verkocht.”

Die stabilisatie komt er volgens Schreuder wel in 2010, maar de reden daarvoor is niet de recessie, maar de invoering van het bromfietspraktijkexamen. “De gevolgen daarvan zijn moeilijk in te schatten, maar wij verwachten een stabilisatie van de markt.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wéér groei van scooterverkoop in Nederland | RijschoolPro

Wéér groei van scooterverkoop in Nederland

Ondanks de recessie in Nederland is het aantal verkochte brom- en snorfietsen het afgelopen jaar gegroeid. De stijging van 2,5 procent is boven verwachting.

Uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en bureau VWE blijkt dat er ruim 95.000 scooters verkocht zijn in 2009, dat is een verdubbeling ten opzichte van drie jaar geleden. Destijds stokte de verkoop op 50.000 stuks.

Vrijwel alle nieuwe scooters zijn uitgerust met een relatief stille en schone viertaktmotor, terwijl inmiddels ook al ruim vier procent van de nieuwe snorfietsen elektrisch is aangedreven.

Verkeerspro.nl sprak over de cijfers met Hans Schreuder, importeur van Kymco in Nederland. “De cijfers kloppen en gaan ook op voor ons. De totale groei van de markt was het afgelopen jaar minder, maar we zitten nog steeds in de plus.”

Een plus die niet verwacht was, geeft Schreuder heel eerlijk aan. “Vanwege de recessie hadden we ingezet op een stabilisatie van de markt, zeker ook omdat er ook minder motorfietsten en auto’s worden verkocht.”

Die stabilisatie komt er volgens Schreuder wel in 2010, maar de reden daarvoor is niet de recessie, maar de invoering van het bromfietspraktijkexamen. “De gevolgen daarvan zijn moeilijk in te schatten, maar wij verwachten een stabilisatie van de markt.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.