Beveiligingscamera’s faalden bij steekpartij in bus

De beveiligingscamera’s in de bus van de chauffeur die afgelopen september in Breukelen werd neergestoken, namen geen beelden op. Dat bleek dinsdag tijdens de zitting tegen de 50-jarige Sarwer T. uit Loenen, die wordt verdacht van de steekpartij. De rechtbank in Utrecht hield de zaak aan om onder meer onderzoek te laten doen naar de geestesgesteldheid van T, bericht De Telegraaf.

De 43-jarige chauffeur nam het op 11 september tijdens een rit van Amsterdam naar Utrecht op voor twee meisjes, die door T. zouden zijn lastiggevallen. Na verschillende waarschuwingen riep de chauffeur de centrale op om T. uit de bus te laten zetten. Daarop viel de Loenenaar hem aan met een mes. De chauffeur liep vijf steekwonden op en werd onder meer in zijn long geraakt. Uiteindelijk wist het slachtoffer T. met hulp van een passagiere en een voorbijganger te overmeesteren.

In de bus waren drie camera’s aanwezig. Door een defect aan de harde schijf waren de beelden echter niet opgeslagen. Hoewel de rechtbank dinsdag al het slachtoffer en enkele getuigen hoorde, moeten andere getuigen nog verklaringen afleggen bij een onderzoeksrechter. Bovendien besloot de rechtbank om T. te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. De Loenenaar zou in december vorig jaar in Utrecht ook al een conducteur hebben mishandeld met een paraplu.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beveiligingscamera’s faalden bij steekpartij in bus | RijschoolPro

Beveiligingscamera’s faalden bij steekpartij in bus

De beveiligingscamera’s in de bus van de chauffeur die afgelopen september in Breukelen werd neergestoken, namen geen beelden op. Dat bleek dinsdag tijdens de zitting tegen de 50-jarige Sarwer T. uit Loenen, die wordt verdacht van de steekpartij. De rechtbank in Utrecht hield de zaak aan om onder meer onderzoek te laten doen naar de geestesgesteldheid van T, bericht De Telegraaf.

De 43-jarige chauffeur nam het op 11 september tijdens een rit van Amsterdam naar Utrecht op voor twee meisjes, die door T. zouden zijn lastiggevallen. Na verschillende waarschuwingen riep de chauffeur de centrale op om T. uit de bus te laten zetten. Daarop viel de Loenenaar hem aan met een mes. De chauffeur liep vijf steekwonden op en werd onder meer in zijn long geraakt. Uiteindelijk wist het slachtoffer T. met hulp van een passagiere en een voorbijganger te overmeesteren.

In de bus waren drie camera’s aanwezig. Door een defect aan de harde schijf waren de beelden echter niet opgeslagen. Hoewel de rechtbank dinsdag al het slachtoffer en enkele getuigen hoorde, moeten andere getuigen nog verklaringen afleggen bij een onderzoeksrechter. Bovendien besloot de rechtbank om T. te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. De Loenenaar zou in december vorig jaar in Utrecht ook al een conducteur hebben mishandeld met een paraplu.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.