Roemer: “Verleng theoriecertificaat bij gladheid”

Emile Roemer – SP

De SP wil dat verkeersminister Eurlings het theoriecertificaat verlengt indien rijexamens worden uitgesteld door gladde wegen.

SP-Kamerlid Emile Roemer: “Het is te begrijpen dat het CBR haar rijexamens bij deze extreme gladheid aflast. Hierdoor dreigt voor veel examenkandidaten echter de geldigheid van het theoriecertificaat te verlopen. Om te voorkomen dat zij de dupe worden hiervan zou de minister de geldigheid van het theoriecertificaat met minimaal een maand moeten verlengen.”

Emile RoemerDoor de onveilige gladde wegen vindt het CBR de rijexamens gevaarlijk. Voor examenkandidaten is dit erg ongewenst. Zij dienen een nieuw examen te plannen en moeten tot die tijd blijven lessen. Dit leidt al tot extra hoge kosten. Voor een deel van deze kandidaten komt hier nog bij dat deze maand de geldigheid van hun theoriecertificaat verloopt. Zij moeten dan ook nog opnieuw dit certificaat halen, met alle kosten van dien.

Volgens Roemer dienen de minister en het CBR coulant te zijn richting degenen die hier nu de dupe van dreigen te worden. Roemer: “Deze extreme weersomstandigheden zijn natuurlijk gewoon overmacht. Daar kunnen examenkandidaten niets aan doen. Door de geldigheid van het theoriecertificaat te verlengen, kunnen we de pijn wellicht iets verzachten.” Roemer heeft de minister om ingrijpen gevraagd.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Roemer: “Verleng theoriecertificaat bij gladheid””

Willem groot|07.01.10|19:50

Als Dhr. Roemer dan gaat pleiten voor een verlenging van de geldigheid van het theoriecertificaat, laat hij dan gelijk even een goed woordje doen voor de vele motorrijders waarvan het “deel 1 (AVB)” dreigt te gaan verlopen…………..
Alleen bij onze rijschool al, staan de lessen reeds 3 volle weken stil. Oók het CBR heeft in deze zelfde periode al geen AVB en AVD examens afgenomen.
Mochten we (hoop ik) binnenkort alweer kunnen gaan lessen met de motor, dan zullen leerlingen toch ook nog enkele weken eerst weer op niveau moeten komen………
Voorlopig ligt er hier in Haarlem 15 centimeter sneeuw en door de aanhoudende vorst zien we dit nog niet “als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Met vriendelijke groet,
W. Groot
Rijschool Animo-Nr.1
Steenbokstraat 37
2024 RH Haarlem

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Roemer: “Verleng theoriecertificaat bij gladheid” | RijschoolPro

Roemer: “Verleng theoriecertificaat bij gladheid”

Emile Roemer – SP

De SP wil dat verkeersminister Eurlings het theoriecertificaat verlengt indien rijexamens worden uitgesteld door gladde wegen.

SP-Kamerlid Emile Roemer: “Het is te begrijpen dat het CBR haar rijexamens bij deze extreme gladheid aflast. Hierdoor dreigt voor veel examenkandidaten echter de geldigheid van het theoriecertificaat te verlopen. Om te voorkomen dat zij de dupe worden hiervan zou de minister de geldigheid van het theoriecertificaat met minimaal een maand moeten verlengen.”

Emile RoemerDoor de onveilige gladde wegen vindt het CBR de rijexamens gevaarlijk. Voor examenkandidaten is dit erg ongewenst. Zij dienen een nieuw examen te plannen en moeten tot die tijd blijven lessen. Dit leidt al tot extra hoge kosten. Voor een deel van deze kandidaten komt hier nog bij dat deze maand de geldigheid van hun theoriecertificaat verloopt. Zij moeten dan ook nog opnieuw dit certificaat halen, met alle kosten van dien.

Volgens Roemer dienen de minister en het CBR coulant te zijn richting degenen die hier nu de dupe van dreigen te worden. Roemer: “Deze extreme weersomstandigheden zijn natuurlijk gewoon overmacht. Daar kunnen examenkandidaten niets aan doen. Door de geldigheid van het theoriecertificaat te verlengen, kunnen we de pijn wellicht iets verzachten.” Roemer heeft de minister om ingrijpen gevraagd.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Roemer: “Verleng theoriecertificaat bij gladheid””

Willem groot|07.01.10|19:50

Als Dhr. Roemer dan gaat pleiten voor een verlenging van de geldigheid van het theoriecertificaat, laat hij dan gelijk even een goed woordje doen voor de vele motorrijders waarvan het “deel 1 (AVB)” dreigt te gaan verlopen…………..
Alleen bij onze rijschool al, staan de lessen reeds 3 volle weken stil. Oók het CBR heeft in deze zelfde periode al geen AVB en AVD examens afgenomen.
Mochten we (hoop ik) binnenkort alweer kunnen gaan lessen met de motor, dan zullen leerlingen toch ook nog enkele weken eerst weer op niveau moeten komen………
Voorlopig ligt er hier in Haarlem 15 centimeter sneeuw en door de aanhoudende vorst zien we dit nog niet “als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Met vriendelijke groet,
W. Groot
Rijschool Animo-Nr.1
Steenbokstraat 37
2024 RH Haarlem

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.