Politie schreef in 2009 11,8 miljoen verkeersboetes uit

De politie heeft vorig jaar 11,8 miljoen verkeersboetes uitgeschreven. Dat zijn er ruim 160.000 meer dan in 2008.

Het aantal snelheidsovertredingen is gelijkgebleven. Vooral op locaties met trajectcontrole houdt de weggebruiker zich beter aan de voorgeschreven maximum snelheid. Het aantal boetes op deze weggedeelten daalde met 358.000 stuks. Wel werden er meer snelheidsovertredingen met radarapparatuur geconstateerd en beboet.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers die het Team Verkeer van het Openbaar Ministerie bekendmaakte naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad. 

Volgens het OM besteedde de politie op straat meer aandacht aan niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel en andere overtredingen. Werden in 2008 111.575 bekeuringen voor handheld bellen uitgedeeld, in 2009 gingen 136.135 foute bellers op de bon.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie schreef in 2009 11,8 miljoen verkeersboetes uit | RijschoolPro

Politie schreef in 2009 11,8 miljoen verkeersboetes uit

De politie heeft vorig jaar 11,8 miljoen verkeersboetes uitgeschreven. Dat zijn er ruim 160.000 meer dan in 2008.

Het aantal snelheidsovertredingen is gelijkgebleven. Vooral op locaties met trajectcontrole houdt de weggebruiker zich beter aan de voorgeschreven maximum snelheid. Het aantal boetes op deze weggedeelten daalde met 358.000 stuks. Wel werden er meer snelheidsovertredingen met radarapparatuur geconstateerd en beboet.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers die het Team Verkeer van het Openbaar Ministerie bekendmaakte naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad. 

Volgens het OM besteedde de politie op straat meer aandacht aan niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel en andere overtredingen. Werden in 2008 111.575 bekeuringen voor handheld bellen uitgedeeld, in 2009 gingen 136.135 foute bellers op de bon.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.