Standpunt Eurlings over kilometerheffing “nog altijd hetzelfde”

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings neemt donderdag het woord tijdens het debat in de Tweede Kamer over de begroting van Verkeer en Waterstaat. De plannen voor een kilometerheffing overschaduwden woensdag het debat over de verkeersbegroting voor 2010. ANP PHIL NIJHUIS

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat is ,,nogal verrast” over de ophef die in het weekeinde is ontstaan over zijn uitspraak dat een peiling onder ANWB-leden bepalend is voor het wel of niet invoeren van de kilometerheffing. Dat zei de minister maandag tijdens een bijeenkomst in Nijmegen.

Nadere uitleg over zijn omstreden uitspraak wilde Eurlings in Nijmegen niet geven. ,,Ik kies de koninklijke weg en zal dinsdag in de Tweede Kamer vragen beantwoorden”, aldus de minister. Wel meldde de bewindsman dat zijn standpunt over de kilometerheffing ,,altijd hetzelfde is gebleven”.

Eurlings was in Nijmegen vol lof over het project Slim Prijzen bij Nijmegen. Door de proef reed er de afgelopen maanden tijdens de spits dagelijks tien procent minder verkeer over de Waalbrug, waardoor de dagelijkse files bijna verdwenen zijn. De proef krijgt een vervolg in de regio rond Arnhem en Nijmegen.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Standpunt Eurlings over kilometerheffing “nog altijd hetzelfde” | RijschoolPro

Standpunt Eurlings over kilometerheffing “nog altijd hetzelfde”

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings neemt donderdag het woord tijdens het debat in de Tweede Kamer over de begroting van Verkeer en Waterstaat. De plannen voor een kilometerheffing overschaduwden woensdag het debat over de verkeersbegroting voor 2010. ANP PHIL NIJHUIS

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat is ,,nogal verrast” over de ophef die in het weekeinde is ontstaan over zijn uitspraak dat een peiling onder ANWB-leden bepalend is voor het wel of niet invoeren van de kilometerheffing. Dat zei de minister maandag tijdens een bijeenkomst in Nijmegen.

Nadere uitleg over zijn omstreden uitspraak wilde Eurlings in Nijmegen niet geven. ,,Ik kies de koninklijke weg en zal dinsdag in de Tweede Kamer vragen beantwoorden”, aldus de minister. Wel meldde de bewindsman dat zijn standpunt over de kilometerheffing ,,altijd hetzelfde is gebleven”.

Eurlings was in Nijmegen vol lof over het project Slim Prijzen bij Nijmegen. Door de proef reed er de afgelopen maanden tijdens de spits dagelijks tien procent minder verkeer over de Waalbrug, waardoor de dagelijkse files bijna verdwenen zijn. De proef krijgt een vervolg in de regio rond Arnhem en Nijmegen.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.