“Toyotarijders krijgen snel bericht”

Toyotarijders in Nederland krijgen zo snel mogelijk persoonlijk bericht als bekend is welke auto’s eventueel in Nederland terug moeten naar de dealer. Dat liet een woordvoerder van het Toyota Nederland vrijdag weten.

Op de Nederlandse website van het bedrijf staat onder het kopje ‘meest gestelde vragen’ inmiddels wat meer informatie over het defect dat bij sommige modellen en types zou kunnen optreden. Toyota weet nog niet welke auto’s dat zouden kunnen zijn.

Toyota maakte donderdag bekend dat het in Europa twee miljoen auto’s terugroept vanwege een mogelijk defect aan het gaspedaal. Volgens Toyota Nederland kunnen ,,sommige gaspedaalmechanismen verslijten”. Daardoor kan het moeilijker worden het gaspedaal in te drukken; het pedaal kan langzamer terugkomen naar de normale positie. In het ergste geval blijft het gedeeltelijk hangen, aldus Toyota.

(ANP)

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

“Toyotarijders krijgen snel bericht” | RijschoolPro

“Toyotarijders krijgen snel bericht”

Toyotarijders in Nederland krijgen zo snel mogelijk persoonlijk bericht als bekend is welke auto’s eventueel in Nederland terug moeten naar de dealer. Dat liet een woordvoerder van het Toyota Nederland vrijdag weten.

Op de Nederlandse website van het bedrijf staat onder het kopje ‘meest gestelde vragen’ inmiddels wat meer informatie over het defect dat bij sommige modellen en types zou kunnen optreden. Toyota weet nog niet welke auto’s dat zouden kunnen zijn.

Toyota maakte donderdag bekend dat het in Europa twee miljoen auto’s terugroept vanwege een mogelijk defect aan het gaspedaal. Volgens Toyota Nederland kunnen ,,sommige gaspedaalmechanismen verslijten”. Daardoor kan het moeilijker worden het gaspedaal in te drukken; het pedaal kan langzamer terugkomen naar de normale positie. In het ergste geval blijft het gedeeltelijk hangen, aldus Toyota.

(ANP)

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.