Eurlings: zelfde milieu-eis aan bus en truck

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam gaat de milieu-eisen voor stadsbussen aanscherpen. Dat antwoordt verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) woensdag op Kamervragen. Nu is de gemeente Amsterdam nog strenger voor vrachtwagens dan voor de eigen stadsbussen als het gaat om uitstooteisen.

Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO hadden geklaagd over het verschil. CDA en VVD vinden dat die regels snel moeten worden rechtgetrokken.
Daarmee is Eurlings het eens. “Gelijke monniken, gelijke kappen”, aldus de bewindsman. “Het kan niet zo zijn dat je van marktpartijen meer vraagt dan van jezelf.” Eurlings zegt dat ook de Amsterdamse milieuwethouder Marijke Vos (GroenLinks) vindt dat er niet met twee maten mag worden gemeten. De minister ziet hierop toe, belooft hij.

Vos laat in een reactie weten het volledig met de minister eens te zijn. Ze is voorstander van gelijke regels voor bussen en vrachtwagens. ,,Bij ons is het de stadsregio die het programma van eisen voor bussen opstelt. Amsterdam heeft zich als een van de partijen binnen de Stadsregio ingezet voor schonere bussen en scherpere normen, maar dat is helaas niet overgenomen”, aldus Vos. ,,Ik roep de minister op om mij een handje te helpen. Laat de landelijke overheid normen vaststellen voor schonere bussen, dat maakt het een stuk gemakkelijker.”

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB heeft vorig jaar al wel een begin gemaakt met de aankoop van vijftig stadsbussen van het schoonste type, aldus Vos.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings: zelfde milieu-eis aan bus en truck | RijschoolPro

Eurlings: zelfde milieu-eis aan bus en truck

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam gaat de milieu-eisen voor stadsbussen aanscherpen. Dat antwoordt verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) woensdag op Kamervragen. Nu is de gemeente Amsterdam nog strenger voor vrachtwagens dan voor de eigen stadsbussen als het gaat om uitstooteisen.

Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO hadden geklaagd over het verschil. CDA en VVD vinden dat die regels snel moeten worden rechtgetrokken.
Daarmee is Eurlings het eens. “Gelijke monniken, gelijke kappen”, aldus de bewindsman. “Het kan niet zo zijn dat je van marktpartijen meer vraagt dan van jezelf.” Eurlings zegt dat ook de Amsterdamse milieuwethouder Marijke Vos (GroenLinks) vindt dat er niet met twee maten mag worden gemeten. De minister ziet hierop toe, belooft hij.

Vos laat in een reactie weten het volledig met de minister eens te zijn. Ze is voorstander van gelijke regels voor bussen en vrachtwagens. ,,Bij ons is het de stadsregio die het programma van eisen voor bussen opstelt. Amsterdam heeft zich als een van de partijen binnen de Stadsregio ingezet voor schonere bussen en scherpere normen, maar dat is helaas niet overgenomen”, aldus Vos. ,,Ik roep de minister op om mij een handje te helpen. Laat de landelijke overheid normen vaststellen voor schonere bussen, dat maakt het een stuk gemakkelijker.”

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB heeft vorig jaar al wel een begin gemaakt met de aankoop van vijftig stadsbussen van het schoonste type, aldus Vos.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.