ANWB, directeur, Van Woerkom, kilometerheffing, val kabinet

ANWB: Val kabinet geen verschil voor kilometerheffing

DEN HAAG – De val van het kabinet levert volgens de ANWB geen probleem op  voor de invoering van de kilometerheffing. Dat heeft ANWB-directeur Guido van Woerkom zaterdag laten weten.

“Een vrij grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het de kant op moet zoals in het wetsontwerp is vastgelegd. Dus het is de vraag of dit dossier zo gevoelig ligt dat het door het kabinet moet worden stopgezet”, zei Van Woerkom.

De ANWB gaat in elk geval gewoon door met de ledenraadpleging en de afronding daarvan, aldus de directeur. “We zullen de resultaten in april gewoon aan de Kamer en de minister aanbieden.”

De enquête op de website van de ANWB is opgezet om na te gaan hoe leden en niet-leden denken over de voorgenomen kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat). De minister liet bij het begin van de peiling weten de beslissing over het al dan niet doorgaan van de heffing te laten afhangen van de uitkomst van de peiling.

Van Woerkom is niet blij met de val van het kabinet. “Erg handig in deze tijd is het natuurlijk niet.” Hij verwacht wel dat allerlei geplande besluiten over bijvoorbeeld wegverbreding gewoon doorgaan, maar dat lange tijd onduidelijk zal blijven hoe invulling wordt gegeven aan geplande bezuinigingen.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB: Val kabinet geen verschil voor kilometerheffing | RijschoolPro
ANWB, directeur, Van Woerkom, kilometerheffing, val kabinet

ANWB: Val kabinet geen verschil voor kilometerheffing

DEN HAAG – De val van het kabinet levert volgens de ANWB geen probleem op  voor de invoering van de kilometerheffing. Dat heeft ANWB-directeur Guido van Woerkom zaterdag laten weten.

“Een vrij grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het de kant op moet zoals in het wetsontwerp is vastgelegd. Dus het is de vraag of dit dossier zo gevoelig ligt dat het door het kabinet moet worden stopgezet”, zei Van Woerkom.

De ANWB gaat in elk geval gewoon door met de ledenraadpleging en de afronding daarvan, aldus de directeur. “We zullen de resultaten in april gewoon aan de Kamer en de minister aanbieden.”

De enquête op de website van de ANWB is opgezet om na te gaan hoe leden en niet-leden denken over de voorgenomen kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat). De minister liet bij het begin van de peiling weten de beslissing over het al dan niet doorgaan van de heffing te laten afhangen van de uitkomst van de peiling.

Van Woerkom is niet blij met de val van het kabinet. “Erg handig in deze tijd is het natuurlijk niet.” Hij verwacht wel dat allerlei geplande besluiten over bijvoorbeeld wegverbreding gewoon doorgaan, maar dat lange tijd onduidelijk zal blijven hoe invulling wordt gegeven aan geplande bezuinigingen.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.