controle, politie, Inspectie Verkeer en Waterstaat

Versleten touringcar van de weg gehaald bij pendelcontrole

MAASTRICHT – De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft vrijdag bij een pendelcontrole een bus uit de vaart gehaald. Het remmechanisme van de 9 jaar oude touringcar met 1,2 miljoen kilometer op de teller vertoonde zoveel gebreken dat het kentekenbewijs is ingenomen.

De 70 passagiers werden in een nabij gelegen hotel opgevangen en moesten daar wachten op een andere bus waarmee ze hun reis veilig konden voortzetten. De laatste keer dat zoiets gebeurde bij een pendelcontrole was ruim drie jaar geleden, zo bericht de inspectie.

De inspectie, KLPD en RDW controleerden bij Maastricht 25 touringcars die onderweg waren naar wintersportgebieden in Frankrijk en Andorra. De controle was gericht was op de arbeids-, rij- en rusttijden van de chauffeurs en de technische staat van de bussen.

Twee chauffeurs kregen een boete opgelegd omdat zij de reistijd naar de opstapplaats niet hadden geregistreerd als werktijd. Een andere chauffeur kreeg proces verbaal vanwege het ontbreken van een geneeskundige verklaring. Meerdere bussen hadden kleine technische mankementen aan de verlichting, deze konden ter plaatse gerepareerd worden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Versleten touringcar van de weg gehaald bij pendelcontrole | RijschoolPro
controle, politie, Inspectie Verkeer en Waterstaat

Versleten touringcar van de weg gehaald bij pendelcontrole

MAASTRICHT – De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft vrijdag bij een pendelcontrole een bus uit de vaart gehaald. Het remmechanisme van de 9 jaar oude touringcar met 1,2 miljoen kilometer op de teller vertoonde zoveel gebreken dat het kentekenbewijs is ingenomen.

De 70 passagiers werden in een nabij gelegen hotel opgevangen en moesten daar wachten op een andere bus waarmee ze hun reis veilig konden voortzetten. De laatste keer dat zoiets gebeurde bij een pendelcontrole was ruim drie jaar geleden, zo bericht de inspectie.

De inspectie, KLPD en RDW controleerden bij Maastricht 25 touringcars die onderweg waren naar wintersportgebieden in Frankrijk en Andorra. De controle was gericht was op de arbeids-, rij- en rusttijden van de chauffeurs en de technische staat van de bussen.

Twee chauffeurs kregen een boete opgelegd omdat zij de reistijd naar de opstapplaats niet hadden geregistreerd als werktijd. Een andere chauffeur kreeg proces verbaal vanwege het ontbreken van een geneeskundige verklaring. Meerdere bussen hadden kleine technische mankementen aan de verlichting, deze konden ter plaatse gerepareerd worden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.