theorie-examen

Tieners volgen theorie-opleiding auto op school

DEN HELDER –  Leerlingen van middelbare school Lyceum aan Zee in Den Helder kunnen binnenkort op school theorieles volgen voor hun autorijbewijs. “De meeste kandidaten gaan op examen zonder echt les te hebben gehad”, zegt mede-initiatiefnemer en rijschoolhouder Kees Langereis. “We willen we de kwaliteit van de leerlingen fors verbeteren.”

Voor het geld hoeven de tieners het niet te laten.De complete theorie-opleiding kost 25 euro. Hiermee zijn ze volledig voorbereid op het examen, zegt Langereis. Het Verkeers Educatie Centrum Den Helder (Vec), een samenwerkingsverband van een aantal rijscholen uit de regio, verzorgt de lessen.Scholieren vanaf zestien jaar kunnen zich straks inschrijven voor de cursus van tien theorielessen.

De opleiding wordt afgesloten met vijf lessen die specifiek voorbereiden op het theorie-examen. Tussentijds zijn er twee oefentoetsen. De lessen moeten in de vrije tijd (na het laatste lesuur) worden gevolgd. Een daadwerkelijk CBR-examen wordt niet afgenomen. Die dienen de leerlingen bij het CBR in Alkmaar af te leggen.

Naast de theorie mogen ze al een beetje aan het autorijden ruiken in de simulator van het Vec. Langereis: “Zo’n simulator is goed voor de kwaliteit van de leerlingen én goed voor het milieu.”

Langereis verwacht dat de eerste lessen 9 of 16 maart worden gegeven. Naast zijn rijschool werken Verkeersschool Offerman, Rijschool Westerhuis, autorijschool Hein Gielen en Stichting Bevordering Verkeerseducatie aan het project mee.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tieners volgen theorie-opleiding auto op school | RijschoolPro
theorie-examen

Tieners volgen theorie-opleiding auto op school

DEN HELDER –  Leerlingen van middelbare school Lyceum aan Zee in Den Helder kunnen binnenkort op school theorieles volgen voor hun autorijbewijs. “De meeste kandidaten gaan op examen zonder echt les te hebben gehad”, zegt mede-initiatiefnemer en rijschoolhouder Kees Langereis. “We willen we de kwaliteit van de leerlingen fors verbeteren.”

Voor het geld hoeven de tieners het niet te laten.De complete theorie-opleiding kost 25 euro. Hiermee zijn ze volledig voorbereid op het examen, zegt Langereis. Het Verkeers Educatie Centrum Den Helder (Vec), een samenwerkingsverband van een aantal rijscholen uit de regio, verzorgt de lessen.Scholieren vanaf zestien jaar kunnen zich straks inschrijven voor de cursus van tien theorielessen.

De opleiding wordt afgesloten met vijf lessen die specifiek voorbereiden op het theorie-examen. Tussentijds zijn er twee oefentoetsen. De lessen moeten in de vrije tijd (na het laatste lesuur) worden gevolgd. Een daadwerkelijk CBR-examen wordt niet afgenomen. Die dienen de leerlingen bij het CBR in Alkmaar af te leggen.

Naast de theorie mogen ze al een beetje aan het autorijden ruiken in de simulator van het Vec. Langereis: “Zo’n simulator is goed voor de kwaliteit van de leerlingen én goed voor het milieu.”

Langereis verwacht dat de eerste lessen 9 of 16 maart worden gegeven. Naast zijn rijschool werken Verkeersschool Offerman, Rijschool Westerhuis, autorijschool Hein Gielen en Stichting Bevordering Verkeerseducatie aan het project mee.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.