Mileuvriendelijk, bus

Utrecht stapt over op hybride stadsbus

UTRECHT- De stadsbussen in Utrecht worden vervangen door schonere hybridebussen. Dat heeft het Bestuur Regio Utrecht (BRU) dinsdag laten weten.

Alle tweehonderd dieselbussen maken voor eind 2011 plaats voor exemplaren die rijden op een combinatie van een elektro- en een dieselmotor. Volgens het BRU levert dat een besparing van 1 miljoen liter fossiele brandstof per jaar op. Ook maken de moderne voertuigen minder lawaai.

De aanschaf van de hybridebussen maakt deel uit van de nieuwe aanbesteding voor openbaar vervoer voor 2011 – 2019. Het is de eerste keer in Europa dat de aanschaf van zoveel nieuwe bussen onderdeel is van een aanbestedingspakket, aldus het BRU.

Hybride bussen zijn wel duurder dan gewone bussen maar BRU wil niet langer wachten met de inzet en besluit nu te investeren. Een volgend moment voor de overstap op hybride vervoer doet zich anders pas voor bij de aanbesteding in 2019.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Utrecht stapt over op hybride stadsbus | RijschoolPro
Mileuvriendelijk, bus

Utrecht stapt over op hybride stadsbus

UTRECHT- De stadsbussen in Utrecht worden vervangen door schonere hybridebussen. Dat heeft het Bestuur Regio Utrecht (BRU) dinsdag laten weten.

Alle tweehonderd dieselbussen maken voor eind 2011 plaats voor exemplaren die rijden op een combinatie van een elektro- en een dieselmotor. Volgens het BRU levert dat een besparing van 1 miljoen liter fossiele brandstof per jaar op. Ook maken de moderne voertuigen minder lawaai.

De aanschaf van de hybridebussen maakt deel uit van de nieuwe aanbesteding voor openbaar vervoer voor 2011 – 2019. Het is de eerste keer in Europa dat de aanschaf van zoveel nieuwe bussen onderdeel is van een aanbestedingspakket, aldus het BRU.

Hybride bussen zijn wel duurder dan gewone bussen maar BRU wil niet langer wachten met de inzet en besluit nu te investeren. Een volgend moment voor de overstap op hybride vervoer doet zich anders pas voor bij de aanbesteding in 2019.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.