theorie, oefenen, online

Student start gratis website voor verkeersbordentraining

theorie, oefenen, online

Veel jongeren zakken voor het theorie-examen van het rijbewijs omdat ze het examen onderschatten, niet goed leren en geen cursus volgen bij de rijschool. Het lage slagingspercentage van 51 procent spreekt boekdelen. De 19-jarige Michiel Seerden heeft de gratis website www.theorie-examen-oefenen.nl opgericht om de kandidaten een klein handje te helpen.

De site valt niet te vergelijken met een echte online theorie-opleiding, zoals een professionele leverancier als VekaBest aanbiedt. Verkeersregels of –situaties komen niet aan bod. De leerling kan op de website uitsluitend zijn verkeersbordenkennis testen. Maar de rijschoolhouder kan de leerling, die een theorie-opleiding niet nodig acht, wel adviseren eens een proefexamen op deze website te maken.

Oprichter Michiel Seerden is student Industrial Design en heeft een bijbaantje als webdesigner. “Ik heb vorig jaar mijn theorie-examen afgelegd. Daar zag ik dat heel veel mensen zakten. Ik merkte dat het eigenlijk niet mogelijk is om goed gratis online te oefenen. Daarom ik heb dit opgericht.”

Vooralsnog moet de leerling het doen met vragen over verkeersborden. Het ontwikkelen van een lesmethode over concrete situaties kost de nodige vakkennis en geld. “In de toekomst komen er wel simulaties van theorie-examens op de site”, kondigt Seerden aan. “Maar de foto’s van de simulaties zijn een probleem, laten maken kost veel geld. En inkomsten zijn voor mij nu nog niet aan de orde.”

De website van Seerden trekt nu zo’n 80 bezoekers per dag. In totaal worden er dagelijks zo’n 100 proefexamens gemaakt. De toetsen zijn door twee rijinstructeurs gecontroleerd op fouten.

De training is een leuke tool om de verkeersbordenkennis eens te testen, maar verhoudt zich tot geen enkele wijze met het oefenen van een echt theorie-examen. Wij van VerkeersPro.nl zijn overigens allemaal gezakt voor de toets.

www.theorie-examen-oefenen.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Student start gratis website voor verkeersbordentraining”

Willam|24.04.10|13:31

Site ziet er leuk uit, correcte informatie en ik ga ook mijn leerlingen adviseren om eens eventjes een kijkje te nemen op deze website.

desmond|10.06.10|19:01

Ik zou michiel Seerden adviseren een subsidie aan te vragen. Voor deze iitiatieven is het vragen van een subsidie wel realiseerbaar. Of misschien een sponsersubsidie bij de brancheorganisaties en zou het helemaal niet lukken kan je voor een euro bij wijze kunnen vragen voor het bezoeken van je side. Het is beter dan die dure cursussen die de leerlingen betalen. Succes jongen.

Michiel Seerden|23.07.10|17:00

Inmiddels heeft mijn website http://www.theorie-examen-oefenen.nl een zeer sterke groei doorgemaakt. We krijgen meer en meer bezoekers doordat we hard gestegen zijn in de zoekmachines. Ook staat er nu een bedrijf achter de onze website: “Seerden Design”.

We zoeken nu een partner die ons zou kunnen voorzien in de lesstof en theorie-examens. We zoeken dus iemand die mee zou wil helpen met de ontwikkeling van onze online leeromgeving voor de Auto, Bromfiets of Motor. Dat wil dus zeggen ons voorzien van theoriestof en oefenexamens zodat we samen met deze partner een online leeromgeving kunnen maken voor de auto, bromfiets en motor. Uiteraard krijgt deze partner dan een deel van de winst.

Kent u iemand die hier wellicht interesse in heeft? Of bent u geintereseerd neem dan contact met ons op. http://www.seerdendesign.nl

Michiel Seerden|28.08.10|14:08

Partner gevonden

Bert de Weerd|13.11.10|22:49

De website bezoeken is gratis, maar wil je oefenen dan moet je betalen. Beetje misleidend dus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.