rijexamen, Engeland

Engelse jongens verleiden vaker examinator dan meisjes

ENGELAND – Meisjes hebben in Groot-Brittannië gemiddeld 21 lessen nodig om te slagen voor hun rijexamen, jongens maar 17. Verder blijkt uit een Britse studie dat meer mannen dan vrouwen de examinator proberen te verleiden.

Het gemiddeld aantal lessen is fors lager dan in Nederland vanwege het Engelse systeem van begeleid rijden. Hierbij mogen jongeren naast les van een professionele rijinstructeur ook les krijgen van bijvoorbeeld ouders.

FlirtenDe heren slagen ook vaker van de eerste keer voor hun examen, slechts 54 procent van de mannen heeft een tweede poging nodig om zijn rijbewijs te halen, dit in vergelijking met 57 procent van de vrouwen. Dat blijkt uit een Britse enquête onder 3000 chauffeurs.

Een kwart van de mannen zal vriendelijk zijn of flirten met de examinator om hun rijbewijs te halen, de dames doen dit minder vaak. Vrouwen hebben meer last van zenuwen tijdens hun rijexamen.27 procent van hen was zo zenuwachtig dat ze zich de hele tijd excuseerden tijdens de test. Meer dan een kwart van degenen die niet slaagden, moesten enkele traantjes laten wanneer ze het nieuws vernamen.

Beste chauffeur?“De discussie wie nu de beste chauffeurs zijn, mannen of vrouwen, duurt al jaren”, aldus een woordvoerder van de website confused.com die het onderzoek verrichtte. “Mannen zijn duidelijk de snelste studenten wanneer ze achter het stuur kruipen. Het feit dat vrouwen meer last hebben van hun zenuwen kan wel verklaren waarom de heren meer succes hebben. Het is wel opvallend dat mannen meer flirten met de examinator, omdat dit vooroordeel vooral over dames bestaat.”

Bron: HLN

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Engelse jongens verleiden vaker examinator dan meisjes”

Gert-Jan|04.05.10|12:09

De jongens proberen het misschien vaker, maar de meisjes zullen sneller succes hebben ;).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.